Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Κατέγραφε τον βιασμό παιδιών και το ανέβαζε στο διαδίκτυο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ένας 24χρονος άνδρας συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και αποπλάνηση παιδιών. Ο νεαρός κατείχε και διαμοίραζε, μέσω ειδικού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων (peer to peer) σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, πλήθος αρχείων πολύ σκληρής παιδικής πορνογραφίας, ενώ στη κατοχή του βρέθηκαν χιλιάδες ψηφιακά αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα, σε ένα από τα κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία απεικονίζεται ενώ ασελγούσε σε βάρος 10χρονου ανηλίκου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., μια σημαντική υπόθεση παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εμβέλειας διαδικτυακής αστυνομικής επιχείρησης, με την κωδική ονομασία «HYDRA».

Στις 28 Νοεμβρίου 2013 εντοπίστηκε προφίλ αγνώστου ατόμου, μέσω του οποίου διακινείτο σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, με τη χρήση ειδικού προγράμματος διαμοιρασμού αρχείων (P2P). Για την αποφυγή εντοπισμού του ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ λάμβανε αυξημένα διαδικτυακά μέτρα προστασίας, προκειμένου να δυσχεράνει τις έρευνες των διωκτικών αρχών.

Από την εξέλιξη των πολύμηνων ψηφιακών ερευνών εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του παραπάνω ατόμου και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του, καθώς προέκυψε ότι πρόκειται για 24χρονο ημεδαπό, κάτοικο Θεσσαλονίκης.

Διακριβώθηκε ότι ο 24χρονος ήταν διαχειριστής λογαριασμού σε πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων (peer to peer) του διαδικτύου και κατείχε φάκελο με κωδικό πρόσβασης, ο οποίος ήταν πρόσφορος για διαμοιρασμό. Στο φάκελο αυτό εμπεριέχονταν άλλοι 11 υποφάκελοι με χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) οι ονομασίες των οποίων παρέπεμπαν σε πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο 24χρονος συνελήφθη στις 2 Φεβρουαρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και αποπλάνηση παιδιών.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) με πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ηλικίας περίπου τεσσάρων έως και δεκαπέντε ετών. Παράλληλα εντοπίστηκαν και οι 11 φάκελοι, τους οποίους είχε κλειδωμένους, η ονομασία των οποίων ήταν όμοια με αυτούς που είχαν εντοπιστεί διαδικτυακά.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης βρέθηκε αρχείο παιδικής πορνογραφίας, που απεικονίζει τον συλληφθέντα να ασελγεί σε δεκάχρονο ανήλικο. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται η συμμετοχή ημεδαπού σε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μάλιστα, διερευνάται άλλη περίπτωση ασέλγειας του δράστη σε τετράχρονο ανήλικο, ενώ θα ελεγχθούν όλα τα κατασχεθέντα αρχεία για τυχόν εντοπισμό και άλλων συναφών περιπτώσεων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.