Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Επαναϋπολογίστηκαν οι δόσεις των οφειλετών της «Νέας Αρχής»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών ταμείων.

Στον επαναϋποαπολογισμό των δόσεων των οφειλετών, οι οποίοι είχαν επιλέξει να παραμείνουν στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» προχώρησε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων εφαρμόζοντας τις διατάξεις του νόμου 4152/2013 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.

Σύμφωνα με το νόμο 4305/2014, με τον οποίο η εξόφληση των οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, μπορούσε να ρυθμιστεί σε έως 100 δόσεις, οι οφειλέτες οι οποίοι είχαν ενταχθεί στην προηγούμενη ρύθμιση, μπορούσαν να υπαχθούν στη νέα για το υπόλοιπο της οφειλής τους ή να διατηρήσουν τη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» του νόμου 4152/2013, και να υπαχθούν αναδρομικά από την 1.1.2013 σε επιτόκιο 4,56% και να έχουν παράλληλα μείωση κατά 20% των προσαυξήσεων αναδρομικά από την ένταξή τους στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τους οφειλέτες που επέλεξαν να παραμείνουν, από το ποσό της οφειλής που προέκυψε με το νέο υπολογισμό, αφαιρέθηκαν οι δόσεις που είχαν ήδη καταβληθεί και έγινε ανακαθορισμός του ποσού των υπολειπόμενων δόσεων.

Από την εφαρμογή της διαδικασίας αυτής, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στο ποσό των υπολειπόμενων δόσεων. Επιπλέον, σε 750 περιπτώσεις, ο επαναϋπολογισμός οδήγησε σε εξόφληση της οφειλής, η οποία, χωρίς τα ευεργετήματα θα ολοκληρωνόταν στο τέλος του 2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.