Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Και οι άντρες εκδηλώνουν συμπτώματα εγκυμοσύνης!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά φαίνεται πώς και οι άντρες βιώνουν ορμονικές αλλαγές όταν η σύντροφός τους είναι έγκυος.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Michigan!

Οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα των ορμονών των αντρών που θα γίνονταν για πρώτη φορά μπαμπάδες και διαπίστωσαν ότι η τεστοστερόνη τους έπεσε, όταν το μωρό μεγάλωσε λίγο.

Ειδικότερα διαπίστωσαν, ότι στις γυναίκες ανέβηκαν τα επίπεδα τεστοστερόνης, κορτιζόλης, προγεστερόλης και οιστραδιόλης, ενώ στους άντρες έπεσαν τα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστραδιόλης.

Μην πανικοβάλλεστε! «Δεν κάνουμε λόγο για πολύ χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης» υπογραμμίζει η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Robbin Edelstein. Ωστόσο, οι αλλαγές είναι αρκετές για να επηρεάσουν την προσωπικότητά του καλού σας ώστε να είναι πιο αφοσιωμένος σε εσάς και το μωρό που περιμένετε (πράγμα που δεν είναι κακό!)

Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές λένε ο λόγος για τον οποίο πέφτει η τεστοστερόνη είναι για να τον προετοιμάσει καλύτερα για την φροντίδα στην οικογένειά του.

Αλλά πώς γίνεται αυτό; Η Edelstein λέει ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι άντρες παίρνουν σωματικό βάρος μαζί με τη σύντροφό τους και πιθανότατα αυτό να επηρεάζει και τα επίπεδα των ορμονών τους.

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το πότε η τεστοστερόνη αρχίζει και επιστρέφει στα κανονικά της επίπεδα, γίνεται ωστόσο σταδιακά αφού το μωρό έχει πλέον γεννηθεί.

«Δε γνωρίζουμε γιατί συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές, όμως θα μπορούσαν να λειτουργούν έτσι ώστε να προετοιμάσουν τους άντρες να γίνουν μπαμπάδες και να αλλάξει η ρομαντική τους σχέση με τη σύντροφό τους» ανέφερε ακόμη η ίδια.

Η πτώση στα επίπεδα τεστοστερόνης σημαίνει ότι οι άντρες γίνονται λιγότερο επιθετικοί και περισσότερο περιποιητικοί, ενώ η μείωση στα επίπεδα οιστραδιόλης τους κάνει πιο υπεύθυνους.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.