Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αυτές είναι οι συνήθειες που δεν κόβονται...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία πρωτότυπη έρευνα κατέδειξε τις συνήθειες που θα επιθυμούσαμε να κόψουμε, αλλά δεν... θέλουμε ή απλά δεν μπορούμε. Αν και η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, πολλές από αυτές τις μικρές καθημερινές...ατασθαλίες βασανίζουν ανθρώπους σε πολλές χώρες της Γης.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται το κάπνισμα, με τα «γαλλικά», το σκάλισμα της μύτης, το φάγωμα των νυχιών και την υπερκατανάλωση καφέ να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Αν και κάποιες από τις πιο εθιστικές έξεις φαίνονται λογικές, υπάρχουν και κάποιες συνήθειες οι οποίες κατέλαβαν περίοπτη θέση στον κατάλογο και είναι τουλάχιστον...ασυνήθιστες, όπως το σεξ, το βάψιμο των μαλλιών, η προσκόλληση στα παιδικά παιχνίδια, το καθημερινό ξύρισμα, η υποστήριξη μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, ακόμα και το πατρικό όνομα που διατηρούν πολλές γυναίκες, μετά το γάμο τους.

Περίοπτη θέση στις κακές συνήθειες έχουν οι διαδικτυακές μας...περιπλανήσεις, με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να βρίσκονται στην κορυφή. Η καθημερινή ενασχόληση με το facebook, το twitter και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές, αλλά και η απόλυτη εξάρτηση από την τεχνολογία και τις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές προκαλούν συναισθήματα μειονεξίας, συμπτώματα βαρέος εθισμού, παρόμοιου με εκείνου σε ναρκωτικές ουσίες και εν τέλει δημιουργούν ένα ιδιαίτερα επιβαρυντικό πλέγμα για την ψυχική υγεία, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Αν και κάποιες από τις δραστηριότητες που καταγράφηκαν, είναι κατά κύριο λόγο...γυναικείες, όπως οι παρορμητικές αγορές ή το shopping therapy, όπως είναι...γνωστά και στη χώρα μας, η έρευνα κατέδειξε ότι οι άνδρες είναι πολύ περισσότερο δέσμιοι των κακών τους συνηθειών.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.