Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δύο στους τρεις Αυστραλούς θα πεθάνουν από το κάπνισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάνω από 10 τσιγάρα την ημέρα διπλασιάζουν τον κίνδυνο θανάτου.
Δύο στους τρεις Αυστραλούς καπνιστές θα πεθάνουν από ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατάληξε μια πρόσφατη μεγάλη έρευνα που έγινε μεταξύ 200.000 καπνιστών, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το έντυπο BMC Medicine. Την έρευνα μεταξύ καπνιστών άνω των 45 ετών, διεξήγε το Ινστιτούτο SAX του Σίδνεϊ, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Η επικεφαλής της έρευνας καθηγήτρια Έμιλι Μπανκς είπε ότι το κάπνισμα είναι μεγάλη εξάρτηση, προσθέτοντας ότι ελπίζει τα στοιχεία της έρευνας να βοηθήσουν πολλούς καπνιστές να απαλλαγούν από το πάθος τους. Η ίδια επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι η μεγάλη αντικαπνιστική εκστρατεία σημείωσε επιτυχία και βοήθησε αρκετούς να σταματήσουν το τσιγάρο, πάνω από 2,7 εκατομμύρια Αυστραλοί συνεχίζουν να καπνίζουν. Από το σύνολο των καπνιστών, 1,7 εκατομμύρια άτομα θα πεθάνουν από την εξάρτησή τους, αν δεν κόψουν το κάπνισμα. Οι καπνιστές πεθάνουν, κυρίως, από καρδιακά νοσήματα, καρκίνο και από χρόνιες ασθένειες των πνευμόνων.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Μπανκς τα άτομα που καπνίζουν πάνω από 10 τσιγάρα την ημέρα διπλασιάζουν το κίνδυνο να πεθάνουν από κάποια ασθένεια που προκαλεί το πάθος τους, ενώ οι κίνδυνοι αυξάνονται όταν καπνίσουν καθημερινά περισσότερα τσιγάρα. Τέλος τόνισε ότι τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι πολλά άτομα που έλαβαν μέρος, είχαν υποτιμήσει τους κινδύνους από το κάπνισμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.