Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Έβγαζαν χρήμα στις πλάτες ανυποψίαστων πολιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχαν καταφέρει να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες για σχεδόν μια δεκαετία και να βγάζουν άφθονο χρήμα στις πλάτες τους... Ο λόγος για επτά συνολικά άτομα που εμπλέκονται σε σοβαρή υπόθεση απάτης που εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, ύστερα από πολύμηνη έρευνα.

Τα θύματα της σπείρας βρίσκονταν σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα. Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος επτά ατόμων σχηματίστηκε για όλες τις υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 37χρονο και ένα 44χρονο, καθώς και πέντε ακόμη άγνωστους δράστες, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από το 2005 έως και τον Φεβρουάριο του 2014 ενεπλάκησαν σε 125 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε Κρήτη, Αττική, Πειραιά, Ζάκυνθο και Μεσσηνία, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά τους το χρηματικό ποσό των 596.027,04 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος εμφανιζόταν στα θύματά του με διάφορες ιδιότητες, κυρίως αυτή του ασφαλιστικού πράκτορα και οικονομικού συμβούλου, όπου με την βοήθεια του 44χρονου και των υπόλοιπων συνεργών του, αποσπούσε χρήματα, προκειμένου δήθεν να διευθετήσει οικονομικά ζητήματα και να μεσολαβήσει για έκδοση δανείων, αγορά αυτοκινήτων και ασφάλισης οχημάτων.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος υποδυόταν τον ασφαλιστικό πράκτορα - οικονομικό σύμβουλο, τον μεσίτη κατασχεμένων οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή χρηματιστηριακών- επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, hedge funds), καθώς και τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης, σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., ενίσχυσης μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και εύρεσης εργασίας.

Αναλυτικά, από το έτος 2005 έως και το Φεβρουάριο 2014:

Προχώρησε μονομερώς στην σύναψη ασφαλιστηρίων συμβολαίων εταιρείας, στο όνομα οκτώ πολιτών, οι οποίοι όπως προέκυψε αγνοούσαν πλήρως την ύπαρξη των συμβολαίων.

Εξαπάτησε 9 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Νομού Λασιθίου, αποσπώντας από αυτούς συνολικά το χρηματικό ποσό των 364.039,28 ευρώ, πείθοντας τους ότι μπορεί να μεσολαβήσει για την έκδοση δανείων μεγάλων χρηματικών ποσών, με απαραίτητη προϋπόθεση είτε να συναφθεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο ως εγγύηση σε εταιρεία είτε να αγοραστεί κάποιο ακίνητο, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιούταν ως υποθήκη. Σε κάποιες περιπτώσεις είχε ως συνεργό τον 44χρονο, ο οποίος εμφανιζόταν ως μεσίτης για την αγορά-πώληση ακινήτων.

Από 7 κάτοικους των Χανίων και από το Ηρακλείο Κρήτης, απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των 112.368 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι, αυτά θα χρησιμοποιούνταν ως προκαταβολή για την αγορά αυτοκινήτων, στην οποία θα μεσολαβούσε ο ίδιος, έχοντας ως συνεργό άγνωστο άτομο το οποίο παρουσίαζε ως δικηγόρο των Αθηνών.

Από 14 κατοίκους των Νομών Λασιθίου, Ρεθύμνου και Αιγάλεω Αττικής, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 61.424,20 ευρώ, προσποιούμενος τον μεσίτη κατασχεμένων οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή

χρηματιστηριακών - επενδυτικών προϊόντων, αλλά και τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, εξαπάτησε συνολικά 90 πολίτες, τρεις εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται στους 14 προαναφερόμενους, αποσπώντας τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 58.195,56 ευρώ, πείθοντας τους ιδιοκτήτες οχημάτων ότι είχε προβεί ή ότι θα προέβαινε στην μεσολάβηση για την ασφάλιση του οχήματός τους, λαμβάνοντας συγχρόνως το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στα ασφάλιστρα, χωρίς όμως να διαβιβάζει τη σχετική εντολή στις ασφαλιστικές εταιρίες τις οποίες υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις απάτης, ο 37χρονος, διαβίβαζε την εντολή για την ασφάλιση του οχήματος, βάσει της οποίας στη συνέχεια εκδιδόταν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, χωρίς όμως να καταβάλει στην εταιρία, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, τα ασφάλιστρα που ο ίδιος είχε ήδη εισπράξει, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται το σχετικό ασφαλιστήριο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των επτά κατηγορουμένων, η οποία είναι σε κακουργηματικό βαθμό, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.