Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η Αφροδίτη και ο Άρης «χορεύουν» με τη Σελήνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρέθηκαν στην πιο κοντινή απόσταση τα τελευταία 7 χρόνια.

Στην πιο κοντινή απόσταση που έχουν βρεθεί τα τελευταία επτά χρόνια απαθανατίστηκαν η Αφροδίτη και ο Άρης, «χορεύοντας» το δικό τους… διαστημικό χορό κοντά στη Σελήνη.

Οι πλανήτες μοιάζουν σαν να είναι ευθυγραμμισμένοι με τη Γη (συνδυασμός), αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της. Οι φωτογραφίες του φαινομένου τραβήχτηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή Freshwater Bay στο νησί Isle of Wight και στην περιοχή Monyash του Derbyshire.

Οι πλανήτες έμοιαζαν να βρίσκονται τόσο κοντά ο ένας στον άλλον, μετά το ηλιοβασίλεμα και για περίπου μία ώρα, ενώ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα δεν θα βρεθούν τόσο κοντά πριν από τον Οκτώβριο του 2017.

Η Αφροδίτη είναι το φωτεινό άστρο σε σχέση με τον Άρη. Οι δύο πλανήτες βρίσκονται περίπου 134 εκατ. και 203 εκατ. μίλια μακριά από τη Γη, αντίστοιχα.

«Το φαινόμενο αυτό δεν έχει κάποια φυσική σπουδαιότητα, πέρα από το ότι είναι πολύ εντυπωσιακό να το παρατηρεί κανείς και μάλιστα με το ‘γυμνό’ μάτι» είπε ο αστροφυσικός Patrick Young από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.