Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Επανέρχονται οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Τάσος Κουράκης για μόνιμους διορισμούς και βιβλία.

Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα σχολικά βιβλία της Γ Λυκείου για το επόμενο σχολικό έτος σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τη δημοσιογράφο Άννα Ανδριτσάκη.

Τα Αναλυτικά Προγράμματα θα επανεξεταστούν ενώ βασική κατεύθυνση είναι η μείωση του όγκου των πληροφοριών και η εμβάθυνση στην ύλη. Για τις αλλαγές που θα συντελεστούν θα προηγηθεί διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί.

Για ακόμη μια φορά ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αναζητούνται τρόποι επικοινωνίας των επιστημονικών πεδίων ώστε να διευρυνθούν οι επιλογές των υποψηφίων του 2015-16.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε και στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών δηλώνοντας ότι πρόθεση είναι η πραγματοποίηση σημαντικού αριθμού μόνιμων διορισμών καθώς και αναπληρωτών. Στη συνέντευξη του κ. Κουράκη δεν έγινε καμιά αναφορά σε διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ και δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο πρόσληψης.

Ο αναπληρωτής υπουργός τοποθετήθηκε και για το ζήτημα της διαθεσιμότητας δηλώνοντας ότι στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα ακυρωθεί η διαθεσιμότητα και οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν σε σχολεία, προγράμματα διδασκαλίας ενώ εξετάζονται οι ανάγκες της επόμενης σχολικής χρονιάς ώστε να δοθούν στους εκπαιδευτικούς μόνιμες θέσεις και όχι προσωρινές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.