Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Έκκληση για τους Αυστραλούς θανατοποινίτες στην Ινδονησία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, προειδοποίησε την Ινδονησία ότι εάν προχωρήσει με την εκτέλεση δύο θανατοποινιτών Αυστραλών, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, κάτι τέτοιο θα είχε πολύ σοβαρό αντίκτυπο στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Οι ποινές στην Ινδονησία για αδικήματα που αφορούν στη διακίνηση ναρκωτικών είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Το 2013 η κυβέρνηση της χώρας αυτής είχε αποφασίσει να ξεκινήσει και πάλι τις εκτελέσεις θανατοποινιτών μετά από παύση 5 ετών.

Πέντε ξένοι υπήκοοι ήταν μεταξύ των 6 ανθρώπων που εκτελέστηκαν τον περασμένο μήνα, οι πρώτες εκτελέσεις από τότε που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της χώρας ο Τζόκο Γουιντόντο.

Οι Αυστραλιανοί υπήκοοι Μιούραν Σουκουμαράν 33 ετών και Άντριου Τσαν 31 ετών, καταδικάστηκαν το 2005 ως εγκέφαλοι συνωμοσίας για τη λαθραία μεταφορά ηρωίνης από την Ινδονησία.

«Θα βρούμε τρόπους να δείξουμε σθεναρά τη δυσαρέσκειά μας», δήλωσε ο Άμποτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10. «Εκατομμύρια Αυστραλοί αισθάνονται αποστροφή για το τι μπορεί να συμβεί στην Ινδονησία», πρόσθεσε.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές τι μέτρα εξετάζει να λάβει η κυβέρνηση του Άμποτ για να εξασφαλίσει ότι δεν θα επιβληθεί η θανατική ποινή στους δύο Αυστραλούς.

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, έχει απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Ινδονησίας για ματαίωση των εκτελέσεων των Αυστραλών υπηκόων, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση του πρέσβη της χώρας στη Τζακάρτα. Η Βραζιλία και η Ολλανδία προέβησαν στην ίδια κίνηση μετά τις εκτελέσεις υπηκόων τους τον περασμένο μήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.