Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Με εισοδηματικά κριτήρια η 13η σύνταξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιθανό να τη χάσουν όσοι έχουν εισόδημα από άλλες πηγές όπως ενοίκια.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιλογή των συνταξιούχων που θα λάβουν την πρόσθετη, 13η σύνταξη ή δώρο Χριστουγέννων, όχι μόνο με βάση το όριο των 700 ευρώ, αλλά και με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Ο νέος γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας χθες στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο επισήμανε ότι δεν έχει γίνει ακόμη η σχετική επεξεργασία σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr. Στην περίπτωση που εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια, είναι πιθανό να χάσουν τη συγκεκριμένη, πρόσθετη σύνταξη, όσοι έχουν εισόδημα από άλλες πηγές, πχ ενοίκια.

Έτσι και αλλιώς, πάντως, η επαναφορά της 13ης σύνταξης, θα γίνει με νομοθετική κατοχύρωση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Υπολογίζεται ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν έως 700 ευρώ μικτές αποδοχές ανέρχονται σε 1.262.920 άτομα περίπου. Στόχος είναι να μην συνυπολογιστεί το ΕΚΑΣ, σε όσους συνταξιούχους θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων, για να μην μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς, το κόστος από τη συγκεκριμένη παρέμβαση δεν θα υπερβεί τα 550 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.