Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Σε επιφυλακή για τους 850 τόνους λιπασμάτων στον Δούναβη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανησυχία στη Βουλγαρία για την κατάσταση των υδάτων του ποταμού.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες Αρχές, για την κατάσταση των υδάτων στον ποταμό Δούναβη, έπειτα από τη βύθιση φορτηγίδας, χθες, που μετέφερε 850 τόνους λιπασμάτων, κοντά στο ρουμανικό λιμάνι Moldova Veche.

Κάθε έξι ώρες λαμβάνονται δείγματα νερού από το λιμάνι, καθώς και από τις περιοχές Σβίνιτα και Όρσοβα, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας.

Εξάλλου, ο εκτελεστικός διευθυντής της αρμόδιας Υπηρεσίας EAEMDR, Πάβλιν Τσόνεφ, δήλωσε ότι η υπηρεσία είναι έτοιμη να διαθέσει ένα σκάφος σε εμπειρογνώμονες περιβάλλοντος, προκειμένου να αναλύσουν την ποιότητα του νερού στον Δούναβη. Πρόσθεσε δε, ότι εάν υπάρξει ρύπανση, αυτή θα φθάσει στο βουλγαρικό τμήμα (του ποταμού) σήμερα το απόγευμα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης του Βίντιν, Μόμτσιλ Στάνκοφ, δήλωσε ότι δεν αναμένονται επικίνδυνες συνέπειες από τη βύθιση της φορτηγίδας στο βουλγαρικό τμήμα του ποταμού Δούναβη. «Δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για τον πληθυσμό, ούτε για το περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Κι' αυτό, όπως εξήγησε, διότι το περιστατικό σημειώθηκε μακριά από τον πρώτο βουλγαρικό οικισμό, κατά μήκος του ποταμού.

Παρόλα αυτά - πρόσθεσε ο κ. Στάνκοφ - οι υπηρεσίες της Περιφέρειας παραμένουν σε ετοιμότητα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, σε περίπτωση ρύπανσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.