Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Θα χώριζε από… έρωτα το 35% των Ελλήνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 85% έχει πληγωθεί έστω και μία φορά.

Αν και η 14η Φεβρουαρίου για το Ορθόδοξο Εορτολόγιο δεν θεωρείται γιορτή του έρωτα, ο Άγιος Βαλεντίνος είναι άγιος «με τα όλα του» για τους απανταχού ερωτευμένους και αποτελεί «χρυσή» γιορτή για τους ανθοπώλες και τους ιδιοκτήτες μαγαζιών με είδη δώρων. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή βλέπουν τα ταμεία τους να γεμίζουν από τον «οίστρο» των Ελλήνων, που απ’ ό,τι φαίνεται από πρόσφατη έρευνα της Focus Bari, είναι λαός που θα θυσίαζε τον έρωτα χάριν της οικογένειας και παράλληλα πιστεύει σε μεγάλο ποσοστό πως στους δύο… τρίτος χωρεί.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά, σε δείγμα 1.440 ατόμων, άνω των 15 ετών, από τις 5-9 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο μέσος Έλληνας θα βιώσει τον έρωτα τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του, όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος». Το 35% θεωρεί πως μπορεί κάποιος να είναι ερωτευμένος με δύο ανθρώπους παράλληλα, ενώ το 67% των ερωτηθέντων πίστευαν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους πως είναι ερωτευμένοι, χωρίς τελικά να είναι.

Στο πεδίο των σχέσεων, για τους Έλληνες δεν ισχύει το ρητό «από μικροί στα βάσανα», αφού, κατά μέσο όρο σύμφωνα με την έρευνα, ερωτεύονται για πρώτη φορά στα 17 τους χρόνια. Το 85% δηλώνει πως έχει πληγωθεί από έρωτα έστω και μια φορά στη ζωή του. Όσο για το ποιο από τα δύο φύλα χάνει περισσότερο τον έλεγχο, στον έρωτα, το 32% απάντησε πως οι γυναίκες είναι εκείνες που ερωτεύονται με… τρέλα, το 21% απάντησε πως οι άντρες υποκύπτουν περισσότερο στην… πλάνη του έρωτα, ενώ το 48% απάντησε πως και τα δύο φύλα στον έρωτα «παρανοούν».

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως, σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι που είναι σε σχέση ή παντρεμένοι έχουν γνωρίσει τον έρωτα της ζωής τους. Συγκεκριμένα, από τους δεσμευμένους ένα ποσοστό 7 στους 10 ισχυρίστηκαν ότι έχουν βρει τον απόλυτο έρωτα, ενώ παράλληλα τους πήρε κατά μέσο όρο 6 μήνες να καταλάβουν πως βρήκαν το ταίρι τους, για την υπόλοιπη ζωή τους. Υπάρχει παράλληλα κι ένα 22% που το κατάλαβε από τον πρώτο μήνα, σύμφωνα με την έρευνα.

Όσον αφορά τους χωρισμένους, που η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δεν θα τους βρει να γιορτάζουν με το έτερόν τους ήμισυ, το 29% απάντησε πως δεν βρήκε ακόμη τον κατάλληλο σύντροφο, το 26% απάντησε πως αυτό που λέμε «έρωτας της ζωής μου», είναι απλώς ένας αστικός μύθος, ενώ το 29% παραδέχτηκε πως γνώρισε το άλλο του μισό, το έχασε και αναγκάζεται να συμβιβαστεί σε μια άλλη σχέση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι Έλληνες είναι πιστοί σύντροφοι: Το 35% θα εγκατέλειπε τον σύντροφό του αν γνώριζε τον σύντροφο της ζωής του, το 65% θα παρέμενε στην αρχική σχέση του, παρόλο που δεν είναι το άλλο του μισό, ενώ το 50% από εκείνους που απάντησαν πως δεν θα εγκατέλειπαν τον σύντροφό τους, εξήγησαν πως θα έμεναν στη σχέση τους, λόγω των παιδιών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.