Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Κοινοτικά προγράμματα έναντι… 30 ευρώ από «αετονύχιδες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοβαρές καταγγελίες για παραπληροφόρηση από τον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη.

Κρούσματα παραπλάνησης φορέων, επιχειρηματιών και ιδιωτών, από επιτήδειους που προσφέρουν... παραπληροφόρηση έναντι αντιτίμου, για κοινοτικά προγράμματα και δράσεις, καταγγέλλει η διοίκηση του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αριθμεί περίπου 100 μέλη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Κλεόβουλος Αλεξιάδης, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά δύο-τρεις εταιρίες, με έδρα κυρίως την Αθήνα, οι εκπρόσωποι των οποίων επικοινωνούν τηλεφωνικώς με μικρούς επιχειρηματίες στην περιφέρεια και τους ενημερώνουν έναντι αντιτίμου (που ποικίλει και μπορεί να ξεκινά από 30 ευρώ), για την ύπαρξη προγραμμάτων στήριξης, στα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν.

«Μάλιστα προχωρούν περισσότερο και δημιουργούν ένα θολό τοπίο, ότι δηλαδή θα μπορούσαν να διευκολύνουν και την ένταξη στα προγράμματα καθεαυτήν, ενώ δεν πρόκειται για συμβούλους επιχειρήσεων αλλά για απλούς τηλεφωνητές», υποστήριξε ο κ.Αλεξιάδης.

Πρόσθεσε ότι εκτός από αυτές τις εταιρείες, αρκετοί είναι και οι ιστοτόποι -ενημερωτικού και άλλου χαρακτήρα- που δεν ανήκουν σε μέλη του ΣΥΣΕΠ και αναρτούν ανακριβή και παραπλανητικά στοιχεία για διάφορα προγράμματα.

«Η διοίκηση του ΣΥΣΕΠ κατηγορηματικά τονίζει πως η πληροφόρηση για τέτοια προγράμματα, όπως αυτά του ΕΣΠΑ, παρέχεται δωρεάν και μόνο δωρεάν, για αυτό και οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να έχουν έγκυρη και υπεύθυνη πληροφόρηση, θα πρέπει να απευθύνονται σε μέλη του ΣΥΣΕΠ και σε επιχειρήσεις συμβούλων που χαίρουν καλής φήμης στην αγορά», υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του συνδέσμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.