Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Έκλεισαν τα Στενά των Δαρδανελίων λόγω κακοκαιρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακυρώνονται πτήσεις στην Τουρκία.

Οι τουρκικές ναυτιλιακές αρχές έκλεισαν τα Στενά των Δαρδανελίων για τα δεξαμενόπλοια και ο εθνικός αερομεταφορέας Turkish Airlines ακύρωσε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις εντός και εκτός της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας καταιγίδας που σαρώνει την περιοχή.

Ο διάπλους των Στενών των Δαρδανελίων διακόπτεται συχνά τους χειμερινούς μήνες λόγω κακοκαιρίας, τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές το μήνα.

Πέντε τάνκερ που κατευθύνονταν βόρεια και ακόμη τρία που κατευθύνονταν νότια και περιμένουν να περάσουν από τα Στενά των Δαρδανελίων, αναμένεται να τα διαπλεύσουν αύριο, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρία GAC. Το Στενά του Βοσπόρου παραμένουν ανοικτά.

Συνδέοντας τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο, τα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου σχηματίζουν μία από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως για τη μεταφορά ενεργειακών πόρων, με περίπου 10.000 πλοία να διακινούν 150 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων κάθε χρόνο μέσω των οδών αυτών.

Η Turkish Airlines ακύρωσε 10 πτήσεις από και προς την Κωνσταντινούπολη, ενώ ακυρώθηκαν και τα δρομολόγια για τοπικά οχηματαγωγά πλοία που διαπλέουν τον Βόσπορο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.