Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πέντε πράγματα που οι επιτυχημένοι δεν κάνουν ποτέ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακολουθήστε μερικές πολύ απλές συμβουλές.

Για πολλούς ανθρώπους φτάνει μία στιγμή στη ζωή που απλά δε δίνουν σημασία σε τίποτα ή έχουν βαλτώσει ή έχουν ξεκινήσει κακές συνήθειες, με αρνητικά φυσικά αποτελέσματα στη δουλειά τους και στην καριέρα τους.

Αυτό δε συμβαίνει ποτέ στους πολύ επιτυχημένους ανθρώπους. Αυτοί δε χαμηλώνουν ποτέ τα στάνταρντ τους, δε συμβιβάζονται σε καμία περίπτωση με λιγότερα από αυτά που θέλουν να επιτύχουν και σίγουρα δε βάζουν τη ζωή τους στον αυτόματο πιλότο.

Διαβάστε πέντε πράγματα που οι επιτυχημένοι δεν κάνουν ποτέ:

1. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ποτέ δεν αφήνουν το παρελθόν να καθορίσει το μέλλον τους. Όλοι έχουν ελαττώματα και κάνουν λάθη, όμως ο σκοπός είναι να μαθαίνουμε από αυτά.

2. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν κουτσομπολεύουν ποτέ. Και παρότι πρόκειται για έναν πειρασμό, στον οποίο είναι δύσκολο να αντισταθείς, η αλήθεια είναι ότι ο συνάδελφος που θα κουτσομπολέψει για κάποιον, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει να πει κάτι και για σένα. Και τότε φυσικά το κουτσομπολιό δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό…

3. Ποτέ δε λένε «ναι», ενώ εννοούν «όχι». Η αλήθεια είναι ότι όταν αρνείστε κάτι σε κάποιον αισθάνεστε άσχημα προς στιγμήν. Όταν όμως λέτε «ναι», ενώ δε θέλετε να κάνετε κάτι, τότε αισθάνεστε άσχημα για αρκετό καιρό.

4. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ποτέ δε διακόπτουν. Όταν διακόπτετε κάποιον που μιλάει είναι σα να του λέτε ότι «δε σκέφτομαι αυτά που μου λες. Σκέφτομαι αυτά που εγώ θέλω να σου πω. Και αυτά που θέλω να σου πω είναι τόσο σημαντικά που πρέπει να τα πω τώρα». Αν θέλετε καλύτερες επαγγελματικές σχέσεις, τότε ακούστε πραγματικά και καταλάβετε αυτό που θέλουν να σας πουν οι συνάδελφοί σας.

5. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ποτέ δεν καθυστερούν, εκτός και αν υπάρχει πραγματικά πολύ σοβαρός λόγος. Και παρότι μπορεί να είστε πολυάσχολος και να τρέχετε όλη μέρα, γεγονός είναι ότι η καθυστέρηση τρελαίνει τους συνεπείς ανθρώπους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.