Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τουλάχιστον 50 Βρετανοί τουρίστες παραμένουν αποκλεισμένοι στην Αλμπερβίλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαίνεται η σφοδρή κακοκαιρία στις Άλπεις.

Μία ομάδα περίπου 50 βρετανών τουριστών παραμένουν αποκλεισμένοι για δεύτερη συνεχή νύχτα σε κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε εκτάκτως σε αθλητικό κέντρο της πόλης Αλμπερβίλ στην περιοχή της Σαβοϊας, στις γαλλικές Άλπεις, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων οι οποίες παρέλυσαν το οδικό δίκτυο και υποχρέωσαν σχεδόν 15.000 ταξιδιώτες και οδηγούς οχημάτων να διανυκτερεύσουν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Οι τουρίστες, οι οποίοι ταξιδεύουν με το βρετανικό τουριστικό γραφείο Crystal Ski, εξέφρασαν την οργή τους εναντίον της εταιρείας επειδή δεν κατάφερε να τους μεταφέρει στον προορισμό τους, τα χιονοδρομικά κέντρα Βαλ Τορέν και Βαλ Ντ'Ισέρ.

Πολλοί από αυτούς αποφάσισαν να μεταβούν μόνοι τους στον προορισμό τους -είτε με ταξί, είτε με άλλο μέσο- ενώ άλλοι νοίκιασαν δωμάτια σε ξενοδοχεία της Αλμπερβίλ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Crystal Ski δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι περίπου 1.000 πελάτες της αποκλείστηκαν στο αεροδρόμιο του Σαμπερί λόγω της κακοκαιρίας αλλά σχεδόν 500 από αυτούς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Λιόν για να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα που θα τους επιστρέψουν στη Βρετανία.

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου προκάλεσαν τροχαία ατυχήματα στην περιοχή της Σαβοϊας με δύο νεκρούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.