Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Στο επίκεντρο τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με 13 περιφερειακά συνέδρια, η ΚΕΔΕ θα δώσει τον λόγο στην περιφέρεια.

Τον προγραμματισμό δράσεών της για το 2015 αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΚΕΔΕ, προκειμένου «η αυτοδιοίκηση να είναι έτοιμη ώστε να αντιμετωπίσει τα μέγιστα προβλήματα που την απασχολούν».

Με κεντρική ιδέα, «Δίνουμε τον λόγο στην Περιφέρεια», η ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει από τα μέσα Φεβρουαρίου ως το τέλος Απριλίου, 13 περιφερειακά συνέδρια σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) και τους δήμους, ενώ στις αρχές Μαΐου η διαδικασία αυτή θα καταλήξει στην πραγματοποίηση του κεντρικού τακτικού συνεδρίου της.

Στόχος των περιφερειακών συνεδρίων, μεταξύ άλλων, είναι η ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δήμων, η διασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, η ενίσχυση του ρόλου των δήμων στην προώθηση της απασχόλησης και της προστασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος.

Οι θέσεις και τα συμπεράσματα που θα διαμορφωθούν κατά τη διάρκεια των περιφερειακών συνεδρίων θα αποτελέσουν τις θέσεις της ΚΕΔΕ για το πρόγραμμα δράσεων της επόμενης πενταετίας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Μέσα από την προσυνεδριακή διαδικασία, η οποία θα κορυφωθεί με το συνέδριό μας, θα αποκρυπτογραφήσουμε όλα τα προβλήματα, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τη λύση τους και θα προγραμματίσουμε τις δικές μας κινήσεις, όχι μόνο για το 2015 αλλά για την πενταετία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.