Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πώς καταλαβαίνουμε ότι κάποιος έχει εθιστεί στο αλκοόλ;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο θέμα του αλκοολισμού έχουμε πολλά κριτήρια. Πρέπει να προσέξουμε αν το κάνει για να ξεφύγει από κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα αν το κάνει επειδή χάνει τον έλεγχο στις περιπτώσεις που πίνει και βέβαια εδώ είναι ένα θέμα το αν μεθάει ή όχι ( το οποίο όμως δεν είναι απαραίτητα και το πιο σημαντικό κριτήριο). Είναι επίσης σημαντικό το αν μπορεί να προχωρήσει χωρίς να πιει. Τι επιπτώσεις θα υπάρξουν αν δεν πιει αυτό το ποτό; Υπάρχει και το στάδιο του προ- ακλοολισμού στο οποίο χρειάζεται μια επαγρύπνηση γιατί αυτή η αίσθηση ότι με το αλκοόλ χαλαρώνω είναι πολλές φορές επικίνδυνη ακόμα και σαν σκέψη. Συχνά χρειάζεται να προσέχουμε αυτή τη σκέψη για να μην εξελιχθεί σε κάτι πιο έντονο, το λέω όχι βέβαια για να κάνω την αναγνώστριά μας να ανησυχήσει. Πολύτιμες πληροφορίες μπορεί να λάβει και από το κέντρο για την καταπολέμηση του αλκοολισμού «Μέθεξη».

Πληροφορίες για το Μέθεξις

Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο ‘Μέθεξις’ για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με κατάχρηση και εξάρτηση από το αλκοόλ λειτουργεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το Κέντρο λειτουργεί σε ξεχωριστό οίκημα στο χώρο του νοσοκομείου και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του περιλαμβάνουν:
Ιατρική αξιολόγηση,
ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία,
ομάδα ανάπτυξης δεξιοτήτων για εμπλοκή σε λειτουργική ενασχόληση,
κοινωνική στήριξη.

Το Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο λειτουργεί σε καθημερινή βάση από 9π.μ. έως 3μ.μ. Πληροφορίες – ραντεβού: 2313 324 653, -654.

Το Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο ‘Μέθεξις’ για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με κατάχρηση και εξάρτηση από το Αλκοόλ λειτουργεί συμπληρωματικά με το έργο του Συμβουλευτικού και Θεραπευτικού Σταθμού του ΨΝΘ που προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 1989 στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Το πρόγραμμα ‘Μέθεξις’ λειτουργεί στο πλαίσιο της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, καλύπτοντας το κενό και τις ανάγκες ανθρώπων με εξάρτηση από αλκοόλ.



Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.