Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Περιοδεία Μπαν Γκι Μουν στις χώρες που επλήγησαν από τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον 6.900 οι νεκροί στη Δυτική Αφρική.

O γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν αναμένεται σήμερα να επισκεφθεί -για πρώτη φορά μετά την έναρξη της επιδημίας του ιού Έμπολα- τη δυτική Αφρική στο πλαίσιο μιας περιοδείας στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.

Συνοδευόμενος από την γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν και το συντονιστή του ΟΗΕ για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας, δρ. Ντέιβιντ Ναβάρο, θα επισκεφθεί αρχικά τη Γκάνα όπου βρίσκεται η έδρα της Αποστολής του ΟΗΕ για τη μάχη εναντίον του Έμπολα (UNMEER), γνωστοποίησε η προεδρία της Γκάνας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Εκεί θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του UNMEER Άντονι Μπάνμπερι, που θα συνοδεύσει την αποστολή στις 3 χώρες που έχουν περισσότερο πληγεί, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα, όπως και το Μαλί, την τελευταία χώρα που επλήγη από τον ιό.

Η επιδημία στη δυτική Αφρική έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 6.900 ανθρώπους επί 18.569 κρουσμάτων.

Στη Λιβερία, την χώρα που μετρά το μεγαλύτερο αριθμό των νεκρών (3.290), ο γενικός γραμματέας, που εξήγησε ότι ήθελε «να διαπιστώσει ο ίδιος προσωπικά» την κατάσταση, θα μπορέσει να διακρίνει τις προόδους που έχουν επιτευχθεί καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει σημειώσει σε μικρή πτώση.

«Η στρατηγική της μάχης εναντίον του Έμπολα έχει αποτελέσματα και εμείς θα ξεκινήσουμε να δούμε τις βελτιώσεις» υπογράμμισε ο Μπαν πριν από την αναχώρησή του από την Νέα Υόρκη, επισημαίνοντας ωστόσο μία «έλλειψη προσωπικού και πηγών».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.