Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Στόχος η μείωση των ατόμων που απειλούνται από τη φτώχεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέο πρόγραμμα παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας.

Στη μείωση, κατά 450.000 ως το 2020, του αριθμού των ατόμων που απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, στοχεύει το πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή προς Απόρους», προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ, το οποίο και παρουσίασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στη διάρκεια ημερίδας, με θέμα: «Οργάνωση και συντονισμός της Διαβούλευσης για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους ως το 2020»,του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Η υλοποίηση του προγράμματος, όπως επεσήμανε ο ίδιος, θα γίνει με τη θεσμική συνεργασία των Δημοσίου, Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών και στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι η κοινωνική σύμπραξη, θεσμική έκφραση της συνευθύνης και της συνέργειας όλων, αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διατιθεμένων πόρων με αποτελεσματική διαφάνεια.

Διευκρίνισε ότι θα υλοποιηθείσυμπληρωματικά, με τα προγράμματα Εγγυημένου Κοινωνικού Εισόδηματος και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά, σε κάθε περιφέρεια της χώρας, ενώ όπως έκανε γνωστό, έχουν ήδη εξασφαλιστεί 800 εκατ.ευρώ για την υλοποίηση των δράσεων.

Σε ό,τι αφορά στην πιλοτική εφαρμογή του «Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος» , ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 23.903 αιτήσεις που αφορούν 33.947 δικαιούχους, ενώ υπογράμμισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης στους δικαιούχους, για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και διασταύρωσης στοιχείων.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσιάζοντας τοι σχεδιασμό υλοποίησης του προγράμματος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το ποσοστό των ανέργων στην περιφέρεια ξεπερνά το 30% και διπλασιάζεται στους νέους, αγγίζοντας το 60%, τη στιγμή που - όπως είπε - 235.000 συμπολίτες χαρακτηρίζονται ως άποροι και ευάλωτοι, ενώ 15.000 σιτίζονται καθημερινά σε συσσίτια εκκλησιών, δήμων και των φιλόπτωχων συλλόγων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι έθεσε στον κ. Κεγκέρογλου το «πολύ σημαντικό και χρήσιμο», όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα της δημιουργίας συμπράξεων, τονίζοντας τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε περισσότερα από ένα σχήματα, δημιουργώντας στοχευμένες συμπράξεις, σε περιοχές όπου οι ανάγκες κοινωνικής πολιτικής είναι διαφοροποιημένες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.