Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Πιλοτικό πρόγραμμα με στοιχεία του γερμανικού συστήματος κατάρτισης στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διεξάγεται ήδη με επιτυχία σε Αθήνα και Κρήτη.

Και στη συμπρωτεύουσα ενδέχεται να εφαρμοστεί στο άμεσο μέλλον το πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, που ενσωματώνει στοιχεία του γερμανικού διττού συστήματος κατάρτισης και διεξάγεται ήδη με επιτυχία σε Αθήνα και Κρήτη, υπό τον συντονισμό του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Μίκαελ Ροθ (Michael Roth).

Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι η πλήρης υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων απαιτεί χρόνο, όπως έδειξε και η εμπειρία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της Ισπανίας.

Στη διάρκεια συνάντησης με οκτώ νέους επιχειρηματίες, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, ο κ.Ροθ επισήμανε ότι ο ρόλος ανθρώπων όπως αυτοί στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας είναι σημαντικός.

Μάλιστα, ο κ.Ροθ, συνοδευόμενος από τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, Πέτερ Σόοφ, είχε συναντήσεις με επιχειρηματίες από τους κλάδους των δομικών υλικών, των χημικών προϊόντων, των επίπλων, του τουρισμού, των ακινήτων της ανάπτυξης ιστοσελίδων και της διοργάνωσης εκδηλώσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.