Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Χρειάζεται… τραπεζίτης για την υγεία των δοντιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμμετοχή έως 70% στη «δωρεάν» οδοντιατρική κάλυψη ΕΟΠΥΥ
Με συμμετοχή 20% ως 50% για παιδιά και συμμετοχή 70% σε εφήβους άνω των 16 ετών και στους ενήλικες θα παρέχεται η ιδιωτική «δωρεάν» οδοντιατρική περίθαλψη.

Αυτό θα συμβεί εφόσον υπογραφούν οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες οδοντίατρους, οι οποίοι θα κληθούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους εντός του ασφυκτικού πλαφόν στον προϋπολογισμό για την οδοντιατρική περίθαλψη του 2015 που ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια, όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος». Των παροχών εξαιρούνται οι σταθερές προσθετικές εργασίες, δηλαδή οι «γέφυρες» και τα εμφυτεύματα που κρίνονται, ασύμφορα για το σύστημα, αλλά και εργασίες αισθητικής φύσεως όπως είναι η λεύκανση της οδοντοστοιχίας.

Όποιος δεν θέλει να πηγαίνει σε ιδιώτη και να πληρώνει την υπέρογκη συμμετοχή, θα έχει την επιλογή των 750 οδοντιάτρων στα 200 περίπου σημεία σε όλη τη χώρα, τα οποία βρίσκονται σε Κέντρα υγείας και στα πρώην πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, νυν ΠΕΔΥ. Δεδομένου ωστόσο ότι οι 750 αυτοί οδοντίατροι καλούνται με πενιχρά μέσα και τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και τεχνολογίες να καλύψουν τις ανάγκες 9,5 εκατ. ασφαλισμένων, η κατάσταση φαντάζει μάλλον χαοτική.

Χαρακτηριστική περίπτωση της… φτώχειας μας στην οδοντιατρική περίθαλψη είναι ότι σε ολόκληρη την Αττική των 4 εκατομμυρίων κατοίκων υπάρχει μόνο ένα δημόσιο παιδοοδοντιατρικό κέντρο στη Λένορμαν.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Κατσίκης, πληροφορούμενος το περιστατικό με τη 14χρονη που κατέφυγε στα Σκόπια για τις οδοντιατρικές πράξεις που χρειαζόταν με αποτέλεσμα να πάθει αιμορραγία, «αν τα 10-15 ευρώ που δίνουν στα Σκόπια οι ασθενείς τα έδιναν ως συμμετοχή σε έναν συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ Έλληνα οδοντίατρο, δεν θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Αρκεί η ασφαλιστική τιμή που θα ορίσει η αναμενόμενη Υπουργική Απόφαση να είναι λογική».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.