Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο νέος ιός που προσβάλλει τα iPhone

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μια λιτή ανακοίνωση η Apple παραδέχθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες, τα προϊόντα της δέχονται επίθεση από κακόβουλο λογισμικό που προσβάλλει τα iPhone και τα iPad της εταιρείας.

«Γνωρίζουμε για το κακόβουλο λογισμικό που διατίθεται από μια τοποθεσία λήψης που απευθύνεται σε χρήστες στην Κίνα και έχουμε μπλοκάρει τις προσδιορισμένες εφαρμογές για να αποτραπεί η επίθεση. Όπως πάντα, συνιστούμε στους χρήστες να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν το λογισμικό που προέρχονται από αξιόπιστες πηγές».

Όπως αναφέρει το techit.gr, έχει προκληθεί έντονη ανησυχία από τους κατόχους των εν λόγω συσκευών, καθώς μέχρι πρότινος θεωρούνταν απρόσβλητα από ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Το νέο malware ονομάζεται «WireLurker». Ο ιός εντοπίστηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Palo Alto Networks και εισβάλει στο software του OS X desktop και στο λειτουργικό σύστημα iOS της Apple για κινητά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το WireLurker εγκαθιστά κακόβουλες εφαρμογές στα iPhones και iPads, ωστόσο το καλό είναι ότι μέχρι στιγμής το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει σε χρήστες στην Κίνα. Στο δημοσίευμα επίσης επισημαίνεται ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο λογισμικό που έχουμε συναντήσει ποτέ μέχρι τώρα.»

Αυτή την στιγμή οι ερευνητές συμβουλεύουν τους χρήστες iOS να αποφεύγουν third-party app stores και USB-based φορτιστές από άγνωστους κατασκευαστές. Το malware είναι υπό ανάπτυξη σε αρκετές συσκευές και ο τελικός σκοπός του δεν είναι ακόμη γνωστός.

Σημειώνεται ότι η Palo Networks έχει ήδη αναπτύξει ένα λογισμικό το οποίο μπορεί να τεστάρει την ύπαρξη του malware.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.