Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η εργασιακή αστάθεια τροφοδοτεί τα φαινόμενα της βίας κατά των γυναικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης του φαινομένου.

«Να ενδυναμώσουν, μέσω των συνδικάτων, τις παρεμβάσεις τους για την πρόληψη φαινομένων βίας κατά των γυναικών και την προστασία των θυμάτων» καλεί τους εργαζόμενους η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

«Δυστυχώς» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ «το έλλειμμα ουσιαστικής μέριμνας και διαρκούς επαγρύπνησης της Πολιτείας για τη βία κατά των γυναικών αποδεικνύεται καθημερινά από την ολοένα και μεγαλύτερη διάσταση που έχει αποκτήσει η κακοποίηση των γυναικών, με το φαινόμενο να παραμένει αόρατο για τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, λόγω των μειωμένων καταγγελιών».

«Στην Ελλάδα, η βία των ασκούμενων πολιτικών, το ασταθές και επιθετικό περιβάλλον στην εργασία, η αιφνιδιαστική αφαίρεση δικαιωμάτων και η απειλή της αβεβαιότητας και της ανεργίας, εμπεδώνουν τα στερεότυπα του κοινωνικού ρόλου των δύο φύλων και ανατροφοδοτούν τα ήδη υψηλά ποσοστά βίας κατά των γυναικών» υποστηρίζει η Συνομοσπονδία.

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA), μία στις τέσσερις γυναίκες στην Ελλάδα έχουν πέσει θύματα σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με θύτη τον σύντροφο τους, ενώ παγκοσμίως υπολογίζονται σε 62 εκατομμύρια. Το 33% αυτών των γυναικών διαμένουν σε κράτος μέλος της ΕΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.