Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Να χωρίσω ή να μείνω για τα παιδιά;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν έχετε έρθει αντιμέτωποι με το δίλημμα «να χωρίσω ή να μείνω για τα παιδιά;» τότε πιθανότατα ξέρετε ότι είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλείστε να πάρετε.

Μετά από χρόνια συν-εξάρτησης και μιας μη υγιούς σχέσης, αναρωτιέστε αν είναι καλύτερο να μείνετε σε αυτήν, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα από τα παιδιά σας ή να χωρίσετε, προκαλώντας τους μεγάλη ταραχή.

Εδώ και αρκετό καιρό «το προσπαθείτε» με το σύντροφό σας για χάρη των παιδιών σας. Αυτή η προσπάθεια και η αρνητική ενέργεια, αρκετές φορές περνάει στην ψυχολογία των παιδιών σας –και το να το αντιληφθείτε αυτό, είναι το πρώτο βήμα για να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Με το να μένετε, η διαρκής προσπάθεια γίνεται σιγά σιγά το φυσιολογικό και μέρος της καθημερινότητάς σας. Εγκαταλείπετε τα όνειρά σας, αφήνετε στην άκρη τον εαυτό σας και παίρνετε όλες τις αποφάσεις σας με γνώμονα το καλό των παιδιών.

Είναι όμως αυτό που εκλαμβάνουν τα παιδιά; Είστε τόσο καλή ηθοποιός που μπορείτε να κρύψετε την αλήθεια και ποτέ δεν ξεσπάτε; Αυτή η καταπίεση πιστεύετε ότι θα καταλήξει σε καλό για τα παιδιά σας; Μεγαλώνοντας τα παιδιά θα σας ευχαριστούν ή θα αισθανθούν ότι βίωναν μία ψευδαίσθηση;

Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, πριν πάρετε κάποια απόφαση.
Τα παιδιά αναζητούν ό,τι τα πρότυπά τους

Το να είναι κάποιος υπεύθυνος γονιός είναι εντελώς διαφορετικό από το να είναι γονιός που δείχνει στα παιδιά του αγάπη. Επίσης, τα παιδιά δεν μαθαίνουν από αυτά που τους λέμε αλλά από αυτά που πράττουμε και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για ένα παιδί είναι να ζει μέσα σε μία οικογένεια στην οποία υπάρχει αγάπη. Έτσι, δεν είναι δυνατόν να βρούμε αγάπη μέσα σε μία τελειωμένη σχέση.

Αναρωτηθείτε λοιπόν: Είναι καλύτερο για τα παιδιά να έχουν έστω τον έναν τους γονιό αλλά στοργικό ή να έχουν και τους δύο αλλά σε ένα δυστυχισμένο περιβάλλον;
Το να φύγετε δεν αποτελεί την εύκολη επιλογή

Κάποιοι ίσως σας πουν ότι το να φύγετε αποτελεί την εύκολη επιλογή. Δεν είναι έτσι. Αν αποφασίσετε να χωρίστε, θα είναι το πιο δύσκολο πράγμα που κάνατε ποτέ.
Πιθανότατα θα έρθετε αντιμέτωποι με συμπεριφορές και συναισθήματα του συντρόφου σας που θα σας σοκάρουν. Μπορεί να στραφεί εναντίον σας και να επηρεάσει τα παιδιά σας ενώ οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά θα γυρίσει ανάποδα ο κόσμος σας.

Έχετε ζήσει για χρόνια με έναν τρόπο που έχει αδειάσει τα συναισθηματικά σας αποθέματα. Αλλά όταν πρόκειται για τα παιδιά σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία και να βρεθείτε σιγά σιγά σε μία συναισθηματική ισορροπία.
Θέλει θυσίες και χρόνο

Προτού σκεφτείτε να μπείτε σε μια νέα σχέση, θα πρέπει πρώτα να είστε βέβαιοι ότι αυτό δεν θα έχει κακό αντίκτυπο προς τα παιδιά σας.

Το να πάρετε διαζύγιο ενώ έχετε παιδιά απαιτεί θυσίες ενώ θα χρειαστεί χρόνος για να «τα βρείτε» με τον εαυτό σας και με τα παιδιά σας.

Αυτό δεν σημαίνει να μείνετε για πάντα μόνοι. Το να αρνηθείτε να ζήσετε τη ζωή σας και να μείνετε για πάντα μόνοι δεν είναι σε κανέναν βαθμό καλύτερο από το να μένατε σε μία σχέση που δεν είναι υγιής.

Ζήστε τη ζωή σας αλλά θέστε όρια: Ποτέ μην διακινδυνέψετε το καλό των παιδιών σας και πάντα να έχετε ως προτεραιότητα τις ευθύνες τόσο απέναντι στα παιδιά όσο και απέναντι στο σώμα σας, την καρδιά και την ψυχική υγεία σας.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.