Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Επίσχεση διαγνωστικών κέντρων προς ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από τη Δευτέρα τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια που διαμαρτύρονται για το μέτρο του clawback (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής της υπέρβασης των δαπανών από τα κέντρα στον ΕΟΠΥΥ), βάσει του οποίου έχουν υποστεί «κούρεμα» άνω του 50% της αποζημίωσής τους για εξετάσεις που εκτέλεσαν σε ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων κ. Γ. Βουγιούκας, την τελευταία εβδομάδα τα διαγωνιστικά κέντρα και εργαστήρια ενημερώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για το ύψος του clawback του πρώτου εξαμήνου του 2014 και το οποίο κυμαίνεται από 50% έως 55% της αξίας των εξετάσεων που εκτέλεσαν.

Οι απαιτήσεις των διαγνωστικών κέντρων για υπηρεσίες που παρείχαν στους ασφαλισμένους ανέρχονταν στα 323 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο 2014, όταν ο ετήσιος προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις είναι 328 εκατ. ευρώ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας –εκπρόσωποι των οποίων θα συναντηθούν αύριο με τον υπουργό Υγείας, Μ. Βορίδη– ζητούν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις και την άμεση εφαρμογή ορίου συνταγογράφησης εξετάσεων ανά γιατρό, όπως προβλέπεται σε υπουργική απόφαση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.