Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Σε αυτά τα τηλέφωνα υποβάλλεις αίτημα για αποζημίωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκίνησε σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής η καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί σε επαγγελματικούς χώρους από την πλημμύρα της περασμένης Παρασκευής.

Όπως προβλέπεται από το άρθρο 36 του Ν.2459/1977, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην Αυτοτελή Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 11547 και στα τηλέφωνα: 2132063663 και 2132063655).

Κάθε αίτηση, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, ακολουθείται από έλεγχο από κλιμάκιο της Περιφέρειας στους χώρους και καταγραφή των ζημιών. Όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή από την Περιφέρεια, οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πάντως, σήμερα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται από το πρωί στους πληγέντες δήμους, προκειμένου σε συνεργασία με τις δημοτικές Αρχές να προχωρήσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα σε καταγραφή και αυτοψία στους επαγγελματικούς χώρους.

Για τις ζημιές σε σπίτια

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές σε σπίτια, στην καταγραφή προβαίνει η Τεχνική Υπηρεσία κάθε δήμου σε συνεργασία με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Κλιμάκια που αποτελούνται από μηχανικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και διοικητικούς υπαλλήλους πηγαίνουν στους χώρους για τις εκθέσεις αυτοψίας. Στη συνέχεια, τα στοιχεία αποστέλλονται στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι πολίτες, των οποίων περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) έχουν πληγεί, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στα τηλεφωνικά κέντρα των δήμων, προκειμένου να προσέλθουν στους χώρους τους τα κλιμάκια ελέγχου.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα δεκάδες αυτοκίνητα που έχουν υποστεί μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές, δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί από ποιες πηγές θα υπάρξει αποζημίωση, καθώς εμπλέκονται και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, τα οποία παρέδωσε χθες ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον υπουργό Εσωτερικών θα λειτουργήσουν επικουρικά στην καταγραφή της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων.

Οι δήμοι που υπέστησαν τη μεγαλύτερη ζημιά

Δήμος Αχαρνών
Στον δήμο Αχαρνών, έχουν ξεκινήσει από το πρωί οι αιτήσεις στο Πρωτόκολλο, που θα παραμείνει σήμερα ανοικτό για να δέχεται αιτήσεις έως τις 8 το βράδυ. Στη συνέχεια, τριμελής Επιτροπή του δήμου (που αποτελείται από έναν μηχανικό, μια κοινωνική λειτουργό και έναν διοικητικό υπάλληλο) μεταβαίνει στα σπίτια προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών και να συσταθεί ο φάκελος για κάθε περιστατικό. Στην αντίστοιχη διαδικασία για τους επαγγελματικούς χώρους προβαίνει από το πρωί και η Επιτροπή που έχει αποστείλει η Περιφέρεια. Παρών στην καταγραφή είναι και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Δήμος Ιλίου
Στον δήμο Ιλίου, η καταγραφή έχει ξεκινήσει από το Σάββατο το πρωί. Ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος έχει συγκροτήσει από προχθές οκτώ κλιμάκια για καταγραφή των περιστατικών (οικίες και επαγγελματικοί χώροι) και ένα κλιμάκιο με κοινωνικούς λειτουργούς για ψυχοκοινωνική στήριξη. Καθένα από τα οκτώ κλιμάκια αποτελείται από δυο μηχανικούς, που καταγράφουν ό,τι βλέπουν -καταστροφές σε κινητά και ακίνητα- τραβούν φωτογραφίες και γράφουν αναλυτική έκθεση για κάθε περίπτωση. Στη συνέχεια, άλλα συνεργεία ψηφιοποιούν τα στοιχεία. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 450 αιτήσεις για οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Οι πολίτες, που έχουν υποστεί φθορές στην περιουσία τους και δεν έχει καταγραφεί, καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2102618642 και 2102614145.

Δήμος Περιστερίου
Στον δήμο Περιστερίου, η καταγραφή ξεκίνησε από χθες, με δύο κλιμάκια από την Τεχνική Υπηρεσία και ένα κλιμάκιο από την Κοινωνική Υπηρεσία. Ο δήμος Περιστερίου κάνει καταγραφή μόνο των περιστατικών σε οικίες και έχει θέσει στη διάθεση του κοινού το τηλέφωνο 15963. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 150 αιτήσεις. Για την καταγραφή των ζημιών σε επαγγελματικούς χώρους παραπέμπουν τους πολίτες στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Δήμος Αιγάλεω
Στο δήμο Αιγάλεω η πρώτη καταγραφή για τις ζημιές σε όλη την έκταση της πόλης ξεκίνησε το Σάββατο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής. Ήδη έχει αποσταλεί ένας πρώτος κατάλογος στην Περιφέρεια, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του ύψους των ζημιών.

Από σήμερα το πρωί ο δήμος δέχεται στα τηλέφωνα 1515 και 213-2044800 αιτήσεις για ζημιές σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Το κλιμάκιο του δήμου, παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Μπίρμπα, καταγράφει τα περιστατικά σε οικίες και δημοτικά κτίρια. Το κλιμάκιο της Περιφέρειας καταγράφει τους επαγγελματικούς χώρους. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 58 καταγραφές σε ακίνητα και αρκετές καταγραφές σε κινητά (οχήματα), ενώ έχουν αρχίσει να προσέρχονται στον δήμο οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν κυρίως πληγεί -όπως η περιοχή Νταμαράκια.

Καθώς στα όρια του συγκεκριμένου δήμου υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα (μεταξύ των οποίων τα ΤΕΙ Αθήνας και τα ΤΕΙ Πειραιά), μικτό συνεργείο του δήμου και της Περιφέρειας έχει ήδη ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών στα κτίρια που φιλοξενούν τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης (βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά, γυμνάσια-λύκεια). Ευθύνη για την αποκατάσταση των ζημιών στα ΤΕΙ έχει το υπουργείο Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.