Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ενισχύεται το ταμείο του ΟΗΕ για τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Λονδίνο θα δώσει 32 εκατ. δολάρια και η Στοκχόλμη 15 εκατ. δολάρια.

Το ποσό των 47 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσαν ότι θα καταβάλουν η Βρετανία και η Σουηδία στο ειδικό ταμείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που προορίζεται για την μάχη εναντίον της επιδημίας του ιού Έμπολα, έπειτα από την έκκληση για γενναιοδωρία που απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το Λονδίνο υποσχέθηκε να προσφέρει 32 εκατομμύρια δολάρια και η Στοκχόλμη 15 εκατομμύρια στο ταμείο αυτό που έχει συσταθεί με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και που έχει σκοτώσει σχεδόν 4900 ανθρώπους κυρίως στη Δυτική Αφρική.

Με τις νέες αυτές υποσχέσεις για δωρεές, το ποσό που έχει συγκεντρωθεί για το ταμείο έχει ανέλθει σε 118 εκατομμύρια δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα ο Μπαν Κι Μουν είχε επισημάνει ότι μόλις 100.000 δολάρια είχαν καταβληθεί και είχε απευθύνει έκκληση για γενναιοδωρία.

Έκτοτε η Αυστραλία κατέβαλε 8,7 εκατομμύρια δολάρια, η Βενεζουέλα δεσμεύτηκε στην καταβολή 5 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Καναδάς υποσχέθηκε το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων και η Νέα Ζηλανδία το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.