Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τι αποκαλύπτουν τα γενέθλια για τη προσωπικότητά μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γιατί όσοι γεννιούνται καλοκαίρι είναι περισσότερο κυκλοθυμικοί;

Οι αστρολόγοι και όχι μόνο, είναι συνήθως οι μόνοι άνθρωποι που πιστεύουν σε μια σύνδεση μεταξύ των γενεθλίων ενός ατόμου και της προσωπικότητάς του.

Όμως, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι πράγματι, η εποχή της γέννησης μας μπορεί να έχει κάποια επίπτωση στο το ποιοι είμαστε.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης μελέτησαν ένα δείγμα 366 φοιτητών ουγγρικού πανεπιστημίου, και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το καλοκαίρι είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συχνές εναλλαγές της διάθεσης ως ενήλικες.

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ωστόσο, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν ευερέθιστες προσωπικότητες. Οι γεννημένοι την άνοιξη είναι πιο πιθανό να έχουν «εξαιρετικά θετική» ιδιοσυγκρασία, ενώ οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το φθινόπωρο είναι λιγότερο πιθανό να βιώσουν κατάθλιψη.

«Βιοχημικές μελέτες έχουν δείξει ότι η εποχή στην οποία γεννιόμαστε έχει επίδραση επί ορισμένων νευροδιαβιβαστών, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, η οποία είναι ανιχνεύσιμη ακόμη και στην ενήλικη ζωή», λέει ο επικεφαλής της έρευνας Xenia Gonda βοηθός καθηγητή στο παραπάνω πανεπιστήμιο.

Ορίστε πώς επιδρά κάθε εποχή:
Καλοκαίρι: Υψηλότερες περιπτώσεις «κυκλοθυμικών ιδιοσυγκρασιών», που χαρακτηρίζονται από γρήγορες, συχνές εναλλαγές μεταξύ θλίψης και χαρούμενης διάθεσης.

Άνοιξη & Καλοκαίρι: Υψηλότερες περιπτώσεις «έντονου ταμπεραμέντου», μια τάση της προσωπικότητας να είναι υπερβολικά θετική.

Χειμώνας: Μειωμένη πιθανότητα ανάπτυξης ευερέθιστων ιδιοσυγκρασιών, σε σύγκριση με εκείνους που γεννήθηκαν σε άλλες περιόδους του έτους.

Φθινόπωρο: Σημαντικά χαμηλότερη τάση προς καταθλιπτικές ιδιοσυγκρασίες από εκείνους που έχουν γεννηθεί το χειμώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.