Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ασφαλιστική ικανότητα σε γονείς πολιτογραφημένων Ελλήνων υπηκόων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα χορηγείτε από το ΙΚΑ ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας παραχώρησε το ΙΚΑ σε γονείς πολιτών που απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα από πολιτογράφηση, ως προστατευόμενα μέλη, ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Όπως αναφέρει η Αρχή, μετά από σχετικές αναφορές πολιτών, ο Συνήγορος διαπίστωσε, ότι η Διεύθυνση Παροχών-Τμήμα Παροχών Ασθένειας της Κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ δεν δεχόταν να χορηγήσει ασφαλιστική ικανότητα (αναγνώριση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη) σε γονείς πολιτών που απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα από πολιτογράφηση, ως προστατευόμενα µέλη.

Αιτία της άρνησης ήταν, όπως σημειώνει η Ανεξάρτητη Αρχή, ότι θεωρούσε αυτούς τους πολίτες, υπηκόους τρίτων χωρών.

Με έγγραφό του προς την αρμόδια Διεύθυνση της Κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να θεωρούνται οι γονείς των Ελλήνων πολιτών από πολιτογράφηση, που πληρούν τις προϋποθέσεις του ν. 3996/2011, προστατευόμενα µέλη της οικογένειάς τους και να τους αναγνωρίζονται πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η αρμόδια Διεύθυνση του ΙΚΑ, έκανε τελικά αποδεκτή τη θέση της Αρχής και τους χορήγησε ασφαλιστική ικανότητα, ανακαλώντας παράλληλα το µε αριθ. πρωτ. Α11/2/3/29-04-2013 έγγραφό της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.