Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Απολιθώματα αποκαλύπτουν έναν πολύ περίεργο δεινόσαυρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η… «μπυροκοιλιά» και η καμπούρα του Deinocheirus mirificus.

Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στην έρημο Γκόμπι της Μογγολίας απολιθώματα, τα οποία τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν την εικόνα ενός από τους πιο περίεργους (στο σχήμα) δεινόσαυρους που υπήρξαν ποτέ.

Ο Deinocheirus mirificus, το όνομα του οποίου όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent σημαίνει «ασυνήθιστα φριχτό χέρι», ήταν ένας πολύ ψηλός, δίποδος δεινόσαυρος με καμπούρα στη ράχη και μια μεγάλη κοιλιά.

Τα απολιθώματα περιγράφονται σε μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature.

«Πρόκειται σίγουρα για ένα ασυνήθιστο ζώο. Η κοιλιά του μοιάζει περισσότερο με “μπυροκοιλιά” παρά με μια τυπική κοιλιά ενός ornithomimosaur» ανέφερε ο παλαιοντολόγος σπονδυλωτών Thomas Holtz.



Οι ερευνητές ανακάλυψαν τα απολιθώματα τριών διαφορετικών δεινοσαύρων του είδους στην ίδια περιοχή, κάτι που τους επέτρεψε να τα συνδυάσουν με ορισμένα που είχαν κλαπεί κατά το παρελθόν από λαθροθήρες και να δημιουργήσουν έναν κατά 95% ολοκληρωμένο σκελετό, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

«Αυτό το πλάσμα δεν ήταν φτιαγμένο για να τρέχει. Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο» εξήγησε ο παλαιοντολόγος Stephen Brusatte από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.