Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ποιες λύσεις εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των κενών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περιορισμό συνταξιοδοτήσεων, αποσπασμένοι θα διδάξουν σε σχολεία.

Δύο λύσεις για την κάλυψη των κενών ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η μια εξ αυτών είναι γνωστή και αφορά τις περικοπές στις συνταξιοδοτήσεις που κατατίθενται μετά την έναρξη του σχολικού έτους και η δεύτερη αφορά την οικειοθελή μετακίνηση αποσπασμένων σε σχολεία.

Το πρώτο μέτρο, των συνταξιοδοτήσεων, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας ενώ σκληρή κριτική άσκησε και ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι έχει κάνει μια άτυπη επιτροπή στο Υπουργείο που θα αξιολογήσει όλες αυτές τις αιτήσεις. «Θα εξαιρέσει τους λόγους ανωτέρας βίας, τους πραγματικούς λόγους ανωτέρας βίας και όλοι οι άλλοι θα μείνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα, αφού δεν έκαναν την αίτησή τους μέχρι 31 Αυγούστου» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Όσον αφορά τους αποσπασθέντες ο Υπουργός ανέφερε ότι θα ζητήσει να δηλώσουν αν κάποιοι εξ αυτών επιθυμούν να μετακινηθούν από την υπηρεσία όπου πήραν απόσπαση σε σχολεία της περιοχής που βρίσκεται η υπηρεσία τους. Δηλαδή ένας εκπαιδευτικός που πήρε απόσπαση από την Άρτα σε φορέα της Θεσσαλονίκης θα διδάξει, αν το επιθυμεί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι εάν δεν φτάσουν τα πιο πάνω μέτρα « θα πάμε και σε κάτι ακόμη. Δεν είναι ώρα να το πω, αλλά εάν δεν φτάσουν, γιατί δεν μπορούμε να κρατήσουμε κενά που αφορούν την επάρκεια. Την επάρκεια, όχι την πληρότητα. Την πληρότητα δεν τη φτάνουμε. Η κρίση δεν μας επιτρέπει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.