Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ξεκινά η κατάθεση των δικαιολογητικών για τις μετεγγραφές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε πόσες μέρες πρέπει να κατατεθούν και να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά.

Μέσα στις πρώτες 10 μέρες του Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατάθεσης των δικαιολογητικών των φοιτητών που ζητούν μετεγγραφή στα τμήματα που θα μεταφέρουν τη θέση τους.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας στον ΣΚΑΪ ενώ για ακόμη μια φορά ανέφερε την εκτίμησή του 10.000 με 10.500 μετεγγραφές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ που ανακοίνωσαν τις προθεσμίες κατάθεσης των δικαιολογητικών. Για παράδειγμα το Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Κρήτης ανακοίνωσε ότι θα δέχεται τα δικαιολογητικά το διάστημα από 27 Οκτωβρίου έως και 5 Νοεμβρίου. Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του ΕΚΠΑ δέχεται τα δικαιολογητικά από 31/10 έως και 7 Νοεμβρίου, το τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστήμιου Κρήτης ανακοίνωσε ως προθεσμία το διάστημα 27 έως και 30 Οκτωβρίου.

Το ΤΕΙ Πειραιά εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους φοιτητές που συμπεριλαμβάνονται στους ονομαστικούς πίνακες μεταφοράς θέσεων εισαγωγής Πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών του Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, ότι οι γραμματείες των Τμημάτων του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. θα δέχονται τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων από την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 έως την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 έως 14:00».

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά με τη σειρά του δέχεται τα δικαιολογητικά το διάστημα από 29/10 έως και 7/11 καθημερινά κατά τις ώρες 09:00-13:00. Οι φοιτητές πρέπει να καταθέσουν αίτηση εγγραφής, προσκομίζοντας αντίγραφο της ηλεκτρονικής τους αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναγράφονται σε αυτή.

Η Γραμματεία του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ θα δέχεται αιτήσεις για μεταφορά θέσης από Τετάρτη 29/10 έως Παρασκευή 7/11 και ώρες 10:00-11:00.

Καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των τμημάτων ή να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση μετά τη λήξη της κατάθεσης των δικαιολογητικών και εντός 20 ημερών θα πρέπει τριμελής επιτροπή που θα συσταθεί σε κάθε Τμήμα να ολοκληρώσει τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των αποφάσεων της Γενικών Συνελεύσεων του Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α. και οι Γραμματείες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή των δικαιούχων, ζητούν από αυτούς να δηλώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης διαγραφής τους από το Τμήμα προέλευσης και παράλληλα ζητούν από τη Γραμματεία του Τμήματος προέλευσης την υπηρεσιακή αποστολή του φακέλου, όπου περιλαμβάνεται και βεβαίωση διαγραφής τους.

Σχετικά με το χρόνο ολοκλήρωσης των μετεγγραφών ο κ. Λοβέρδος δήλωσε τα εξής:

«Από εκεί και μετά, παρακαλούμε και τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να κάνουν πάρα πολύ γρήγορα τη σχετική ταξινόμηση. Γιατί δεν πρέπει να χαθεί όλο το εξάμηνο. Τα παιδιά δεν πρέπει να ξοδεύονται σε ξενοδοχεία, ή σε σπίτια που νοικιάζουν με ευκαιριακό τρόπο για να κάτσουν εκεί μέχρι το Γενάρη και το Φλεβάρη για να πάνε στο δεύτερο εξάμηνο στα τμήματά τους. Εκεί όπου είναι οι αιτήσεις λογικές και λίγες, γιατί είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό, τα τμήματα πρέπει να τελειώσουν την διεκπεραίωση πάρα πολύ γρήγορα. Είναι ζήτημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο που δεν έχει χρήματα να ξοδεύει. Άρα πέντε μέρες από την Πέμπτη, πείτε Παρασκευή ότι το παρέλαβαν, έχουν υποχρέωση τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να βγάλουν την ανακοίνωση πρόσκλησης, η οποία κρατάει 8 μέρες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.