Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Αναγνωρίστηκε ο γάμος ομοφυλοφίλων σε ακόμη έξι πολιτείες των ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Γενικός Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Έρικ Χόλντερ δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αναγνωρίσει τον γάμο μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου σε έξι ακόμα πολιτείες, ανεβάζοντας σε 32 τον αριθμό των πολιτειών όπου τα ζευγάρια σε ενώσεις προσώπων του ιδίου φύλου πληρούν τις απαιτήσεις για ομοσπονδιακά επιδόματα.

Η Αλάσκα, η Αριζόνα, το Αϊντάχο, η Βόρεια Καρολίνα, η Δυτική Βιρτζίνια και το Γουαϊόμινγκ προστέθηκαν σήμερα στον κατάλογο, μία εβδομάδα αφότου ο Χόλντερ είχε κάνει μια παρόμοια ανακοίνωση που αφορούσε άλλες επτά πολιτείες.

Η κίνηση αυτή έρχεται, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να δεχθεί εφέσεις επί αποφάσεων κατώτερων δικαστηρίων τα οποία είχαν επιτρέψει τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Εκτός από τις 32 πολιτείες, οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων αναγνωρίζονται στην Περιοχή Κολούμπια.

Η θέση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις ενώσεις προσώπων του ιδίου φύλου σημαίνει πως τα ζευγάρια πληρούν τα κριτήρια για τα επιδόματα που χορηγεί η διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλειας, το υπουργείο Βετεράνων και άλλες ομοσπονδιακές οντότητες.

«Ενεργούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με τις υπηρεσίες όλης της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου στις πολιτείες αυτές θα λάβουν την πιο ευρεία γκάμα επιδομάτων που επιτρέπονται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία», είπε ο Χόλντερ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.