Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Θα την εκτελέσουν γιατί σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια νεαρή Ιρανή, καταδικασμένη σε θάνατο επειδή σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της όταν ήταν έφηβη, πρόκειται να εκτελεστεί δι' απαγχονισμού αύριο εκτός αν την συγχωρήσουν οι συγγενείς του θύματός της, όπως μετέδωσε ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.



Η 26χρονη Ρεϊχανέχ Τζαμπαρί καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών επειδή πριν από επτά χρόνια μαχαίρωσε και σκότωσε έναν άνδρα που, όπως υποστηρίζει, αποπειράθηκε να την βιάσει. Κρατείται στις φυλακές από την ημέρα της σύλληψής της και όλες οι εφέσεις που έχει ασκήσει απορρίφθηκαν.

Η Τζαμπαρί υποστηρίζει ότι σκότωσε βρισκόμενη σε αυτοάμυνα όμως το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν επικύρωσε τη θανατική ποινή. Η υπόθεσή της έχει προκαλέσει κατακραυγή διεθνώς και οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ζητήσει να ακυρωθεί η καταδίκη της.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο Mahr μετέδωσε ότι η δεκαήμερη προθεσμία που είχε στη διάθεσή της η νεαρή για να πείσει τους συγγενείς του θύματός της να την συγχωρέσουν λήγει αύριο το πρωί.

Την Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μοσταφά Πουρ Μοχαμαντί είχε δηλώσει ότι ελπίζει η υπόθεση "να έχει αίσιο τέλος". "Δώσαμε προθεσμία και Θεού θέλοντος ελπίζουμε ότι θα την συγχωρέσουν και θα υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση" φέρεται να είπε ο υπουργός.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.