Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Τέλος οι αιτήσεις επιχειρήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καλύφθηκαν σε χρόνο ρεκόρ οι θέσεις από 4.156 επιχειρήσεις.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο καλύφθηκαν, από συνολικά 4.156 επιχειρήσεις, οι θέσεις των επιχειρήσεων που θα προσλάβουν ανέργους, στο πλαίσιο του προγράμματος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25 - 66 ετών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας, πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά), για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση του υφιστάμενου προσωπικού.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι δε μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ που είναι εγγεγραμμένοι στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση, σύμφωνα με τις αιτούμενες ειδικότητες από τις επιχειρήσεις και από τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα Ατομικά Σχέδια Δράσης κατά τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των επιχειρήσεων ξεκίνησε το μεσημέρι στις 12.00 και ολοκληρώθηκε αυθημερόν, παρά τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίστηκαν στο σύστημα του Οργανισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.