Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο Έμπολα στην επιτροπή έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι η τρίτη φορά που συγκαλείται από τον Αύγουστο.

Η Επιτροπή Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη για να εξετάσει την έκταση της επιδημίας του ιού Έμπολα και το αν απαιτείται η λήψη περαιτέρω μέτρων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

«Αυτή είναι η τρίτη φορά από τον Αύγουστο που θα συγκληθεί η επιτροπή. Πολλά έχουν συμβεί, έχουν σημειωθεί κρούσματα στην Ισπανία και στις ΗΠΑ, ενώ η Σενεγάλη και η Νιγηρία έχουν αφαιρεθεί από τον κατάλογο με τις πληγείσες από τον Έμπολα χώρες», είπε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του Οργανισμού Φαντέλα Σάιμπ.

Οι 20 ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έκριναν στις 8 Αυγούστου ότι έπρεπε να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας στη δυτική Αφρική, ενδεχομένως να προτείνουν ταξιδιωτικούς και εμπορικούς περιορισμούς.

Η επιτροπή έχει ήδη συστήσει τον έλεγχο των επιβατών που αναχωρούν αεροπορικώς από τη Γουινέα, τη Λιβερία και την Σιέρα Λεόνε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.