Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλη απάτη με ευρωπαϊκά κονδύλια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησαν οι Εισαγγελείς Χ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης σε εκπροσώπους εταιρειών που φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος κοινοτικών πόρων. Συγκεκριμένα κατηγορούνται για:

1) Απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων , με το συνολικό περιουσιακό όφελος και την βλάβη να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ

2) Πλαστογραφία μετά χρήσεως, από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με το συνολικό σκοπούμενο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ

3) Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες , από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια

Η δίωξη ασκήθηκε βάση δικογραφίας που έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την 1/10/2014 από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Η πολυετής ερεύνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, είχε ως αντικείμενο τη συστηματική απάτη σε βάρος κοινοτικών πόρων από ομάδα εταιρειών.

Αρχικά η υπόθεση είχε διερευνηθεί από τη Γενική Διεύθυνση της «Κοινωνίας των Πληροφοριών και Μέσων Ενημέρωσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , που είναι υπεύθυνη για την προαγωγή της ανάπτυξης και χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας μέσω χορήγησης επιχορηγήσεων για την επιλογή προγραμμάτων έρευνας.

Από την έρευνα προέκυψαν ενδείξεις απάτης που συνίσταται στην ανάπτυξη και δραστηριότητα εταιρειών που σχετίζονται μεταξύ τους και συστηματικά κατέθεταν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων έρευνας , τα οποία εγκρίνονταν και δημιουργούσαν αξιόλογα παράνομα κέρδη χρησιμοποιώντας εικονικές εταιρείες οι οποίες εμφάνιζαν διογκωμένα ή πλαστά παραστατικά εξόδων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.