Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ποια χώρα θα φορολογήσει τη μεταφορά δεδομένων στο διαδίκτυο;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έναν νέο και πρωτότυπο φόρο που θα αφορά στην μεταφορά δεδομένων μέσω διαδικτύου κατατέθηκε στη βουλή της Ουγγαρίας, την περασμένη Τρίτη.

Ο νέος φορολογικός κώδικας περιέχει μια διάταξη με την οποία υποχρεώνει τους παρόχους internet να πληρώσουν φόρο 150 φιορίνια (0.60 δολάρια) για κάθε 1 Gigabyte δεδομένων που μετακινείται στο δίκτυο.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, πάνω από 100.000 χρήστες του Facebook έκαναν like σε μία σελίδα η οποία φτιάχτηκε για να διαμαρτυρηθούν κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Mihaly Varga υπεραμύνθηκε της απόφασής του λέγοντας ότι οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών άλλαξαν αρκετά τα τελευταία χρόνια και για αυτό πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος που τις φορολογούν. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να επιφέρει 20 δισεκατομμύρια φιορίνια στο κράτος.

Σημειώνεται ότι το internet traffic είχε φτάσει τα 1.15 δισεκατομμύρια Gigabytes το 2013 και το mobile internet 18 εκατομμύρια Gigabytes, τα οποία αναμένεται να επιφέρουν στο κράτος παραπάνω από 175 δισεκατομμύρια φιορίνια, την ώρα που τα έσοδα για το 2013 ήταν 164 δισεκατομμύρια φιορίνια.

Η χαμηλή εκτίμηση των εσόδων από πλευράς του κράτους ίσως σημαίνει ότι θα επιβάλει ένα όριο στον φόρο που θα καλείται να πληρώσει κάθε πάροχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.