Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Φοιτητής ο τυφλός Αργύρης Κουμτζής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατάφερε να κερδίσει αυτό που ήθελε κόντρα στις αντιξοότητες.

Φοιτητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ είναι πλέον ο τυφλός Αργύρης Κουμτζής, το όνομα του οποίου ήταν στον κατάλογο των εισαγόμενων υποψήφιων με σοβαρές παθήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας.

Φοιτητής ο τυφλός Αργύρης Κουμτζής

Για να επιτευχθεί αυτό, σύμφωνα με το Έθνος, χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και η προώθηση ειδικής διάταξης μέσα στην πρόσφατη τροπολογία για τις μεταγραφές, που παρακάμπτει τον εσωτερικό κανονισμό του τμήματος Φυσικής. Ο τελευταίος δεν επέτρεπε την εισαγωγή σε υποψήφιους με αναπηρία στα άνω άκρα ή απώλεια όρασης, παρότι δεν υπήρχαν ανάλογοι περιορισμοί στα αντίστοιχα τμήματα των Πανεπιστημίων Αθήνας και Ιωαννίνων.

«Καθημερινά πηγαίνει από το πρωί και επιστρέφει το βράδυ. Δεν έχει χάσει ούτε ώρα» λέει στην εφημερίδα ο πατέρας του Σωτήρης Κουμτζής.

Η σχεδόν ολική τύφλωσή του δεν τον έχει εμποδίσει να αριστεύσει σε ό,τι καταπιάνεται. Με τα «μάτια» της ατσάλινης θέλησής του έχει κερδίσει διακρίσεις σε μαθητικές ολυμπιάδες, διαγωνισμούς Φυσικής και πανελλαδικούς αγώνες σκακιού. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πεύκων με βαθμό το απόλυτο 20.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.