Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα κατά του φασισμού η 9η Νοεμβρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα.

Τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοεμβρίου 2014 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού, παρουσίασε σήμερα ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Δράσης που αποφασίστηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, στη Σχολή Καλών τεχνών και συμμετείχαν 32 συλλογικότητες από 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως ανέφερε η Ελευθερία Κουμάντου δημοσιογράφος, από το Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στα ΜΜΕ, «την εβδομάδα που θα προηγηθεί του Σαββατοκύριακου των εκδηλώσεων αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας μελέτη του Παρατηρητηρίου που έγινε με βάση δημοσιεύματα της προεκλογικής περιόδου του Μαΐου, σχετικά με το πώς διαχειρίστηκαν οι εφημερίδες τα θέματα της Χρυσής Αυγής και μεταναστών». Επίσης , η κ Κουμάντου έθεσε το ζήτημα της δημοσιογραφική κάλυψης της δίκης της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζοντας την ανάγκη «η ΕΣΗΕΑ να εμπλακεί σε έναν διάλογο ή να τον προκαλέσει η ίδια σχετικά με τις συνθήκες κάλυψης».

Στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, θα γίνει αντιφασιστική συγκέντρωση – συναυλία με τη συμμετοχή των New Model Army, Baildsa και One hour before the trip στο κλειστό γήπεδο Σόρτινγκ. Επίσης θα πραγματοποιηθούν αντιφασιστικές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και δράσεις σε Αθήνα, Πειραιά και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η 9η Νοεμβρίου είναι παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού με αφορμή την ιστορική μνήμη του πογκρόμ των Ναζί του Χίτλερ στις 9/11/38 σε βάρος του εβραϊκού πληθυσμού της Γερμανίας που έμεινε στην ιστορία ως Νύχτα των Κρυστάλλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.