Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Έθεσαν το θέμα δημιουργίας τμήματος διατροφής και άθλησης στον υπουργό Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επισκέψεις του Ανδρέα Λοβέρδου σε ΤΕΦΑΑ και σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Το θέμα δημιουργίας τμήματος διατροφής και άθλησης τέθηκε στον υπουργό Παιδείας κατά τη διάρκεια απροειδοποίητης επίσκεψής του στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Ο κ. Λοβέρδος συνομίλησε με το διοικητικό προσωπικό και συζητήθηκε το θέμα ‎της ενδοτμηματικής μετεγγραφής φοιτητών δεδομένου ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο διαθέτει ΤΕΦΑΑ και στην Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες.

Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στα ΤΕΦΑΑ λόγω του τρόπου προσλήψεων του Υπουργείου Παιδείας δηλαδή τις ελλείψεις σε γυμναστές μπάσκετ και τέννις, το οποίο ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε να επανεξετάσει.

Εκτός από τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης ο υπουργός επισκέφθηκε επίσης απροειδοποίητα τα 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Λοβέρδος μπήκε σε τάξη της B’ Λυκείου που γινόταν το μάθημα της έκθεσης, συνομίλησε με τους καθηγητές και τους μαθητές , άκουσε τις ανησυχίες και τα όνειρά τους για τις σπουδές που θέλουν να κάνουν.

Εν συνεχεία, ο υπουργός καλωσόρισε στην Ελλάδα 40 μαθητές από γερμανικό Λύκειο της πόλης Σβεμπισχαλ και είχε εγκάρδια συνομιλία με τον σύνοδο καθηγητή.

Επίσης ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, επισκέφθηκε το σχολικό αθλητικό συγκρότημα της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκαν δράσεις άθλησης στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου.

Συγκεκριμένα, σε τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου παιδιά με σύνδρομο Down, και μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αγωνίστηκαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Στο κλειστό γυμναστήριο του συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε αγώνας μπάσκετ μεταξύ αντιπροσωπευτικής ομάδας του κοινωνικού σχολείου αποτελούμενη από μαθητές Λυκείου, την οποία ενίσχυσαν ο υπεύθυνος τύπου του υπουργείου Παιδείας Παντελής Περιβολάρης, ο σύμβουλος σχολικού αθλητισμού του ΥΠΑΙΘ Σάκης Τζαλαλής με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη και ομάδας βετεράνων καλαθοσφαιριστών την οποία αποτελούσαν οι Κωνσταντινίδης, Κουβελας, Νικολαΐδης, Παναγιωτίδης, Γιαννουζακος, Κακιούσης, Λαππας.

Το τελικό σκορ ήταν 73-71 υπέρ της ομάδας του κοινωνικού σχολείου.

Παράλληλα, στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκε εκδήλωση kids athletics στην οποία έλαβαν μέρος 750 μαθητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.