Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Οι φυλακές-κολαστήριο του Πιστόριους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν χαρακτηρίζονται για το επίπεδό τους. 

Ένας από τους λόγους που υπάρχει η πιθανότητα ο Πιστόριους να εκτίσει την ποινή του στην πτέρυγα νοσηλείας των φυλακών, είναι γιατί τα σωφρονιστικά καταστήματα στην Πρετόρια δεν χαρακτηρίζονται για το επίπεδο των συνθηκών τους, ενώ και οι κρατούμενοι θεωρούνται από τους πλέον ειδεχθείς.

Η κεντρική φυλακή της Πρετόρια, η οποία μετονομάστηκε πρόσφατα σε «Kgosi Mampuru Management Area II» είναι γνωστή στη Νότιο Αφρική για τις εκτελέσεις διά απαγχονισμού κατά τη διάρκεια του Απαρτχάιντ. Η συγκεκριμένη φυλακή θεωρείται φυτώριο αντιμαχόμενων συμμοριών, βιασμών και ασυμβίβαστων δεσμοφυλάκων, αλλά και πως έχει λυγίσει τους πιο αδίστακτους εγκληματίες της χώρας.

Η χρονική διάρκεια κατά την οποία παραμένουν οι κρατούμενοι μέσα στα κελιά τους, είναι 23 ώρες. Οι έγκλειστοι απειλούνται καθημερινά με βιασμό από μέλη συμμοριών που ζητούν χρήματα για προστασία.



Μάλιστα, σε περίπτωση ανυπακοής, οι συμμορίες διατάζουν κρατούμενους που είναι φορείς του AIDS να βιάσουν εκείνους που δεν υπάκουσαν στις εντολές τους. Το… τελετουργικό, μάλιστα, ονομάζεται «slow puncture»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.