Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Πότε καλούνται επιλαχόντες στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Αστυνομίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπεται για την κάλυψη των κενών θέσεων λόγω παραίτησης ή μη κατάταξης επιτυχόντων.

Μπορεί για τις στρατιωτικές σχολές οι κενές θέσεις να μην καλύπτονται με επιλαχόντες δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα στη φετινή προκήρυξη αναφέρεται το ακόλουθο χωρίο:

«Τα κενά που δημιουργούνται από την για οποιοδήποτε λόγο μη κατάταξη ή την παραίτηση από την εκπαίδευση υποψηφίων, εντός μηνός από την κατάταξη, καλύπτονται με απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Οργάνωσης & Ανθρώπινου Δυναμικού από τον πίνακα επιλαχόντων υποψηφίων, ανά σύστημα και κατηγορία».

Γραπτή απάντηση στη Βουλή για τους επιλαχόντες έδωσε και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως που ανέφερε ότι το ζήτημα της απορρόφησης υποψηφίων από τους πίνακες επιλαχόντων προς πλήρωση τυχόν κενών θέσεων που ανακύπτουν, σε κάθε εκπαιδευτικό έτος, στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας ήδη ρυθμίζεται με τις διατάξεις τους πδ 4/1995 (ΦΕΚ Α-1).

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στους ιδιώτες υποψηφίους για τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 7 του πιο πάνω ΠΔ « για την αντικατάσταση των ανωτέρω υποψηφίων της παρ.4 ή όσων παραιτηθούν μέσα στον πρώτο μήνα από την κατάταξη, αποφασίζει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και αναθέτει στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να καλέσει άλλους υποψηφίους, κατά δέσμη και κατηγορία, από τον πίνακα επιλαχόντων και να προβεί στην κατάταξη αυτών, σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατή η κατάταξη υποψηφίου, όταν έχει παρέλθει το ανώτατο όριο, το οποίο αποτελεί λόγο διακοπής της φοίτησης».

Προς ενημέρωση των αναγνωστών για τους υποψηφίους της παραγράφου 4 αναφέρονται τα εξής:

«Με αιτιολογημένη απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας, που κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους διαγράφονται από τον πίνακα επιτυχόντων οι υποψήφιοι:

Α) Διαπιστώνεται ότι στερούνται έστω και ενός προς κατάταξη προσόντος ή δεν προσέρχονται προς κατάταξη μέσα στην οριζόμενη προθεσμία.

Β) Παραιτούνται πριν από την είσοδό τους στη Σχολή. Ως παραίτηση θεωρείται και η μη παρουσίασή τους στη Σχολή».

Οι θέσεις των παραπάνω υποψηφίων καλύπτονται όπως προειπώθηκε από επιλαχόντες αφού ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Επιπλέον αν οι επιλαχόντες που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, δεν καλύπτουν το καθορισμένο ποσοστό οι θέσεις που υπολείπονται συμπληρώνονται από υποψηφίους της γενικής κατηγορίας της ίδιας δέσμης. Σε περίπτωση που ισοβαθμούν υποψήφιοι και μετά την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν.2009/1992, η σειρά καθορίζεται με κλήρωση που διενεργείται με μέριμνα της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού παρουσία των ενδιαφερομένων.

Ομοίως, αναφορικά με τους αστυνομικούς υποψηφίους της Σχολής Αξιωματικών όσοι από αυτούς κριθούν ως μη ικανοί δεν καλούνται για φοίτηση και θεωρούνται αποτυχόντες. Για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων καλούνται άλλοι υποψήφιοι από τον πίνακα επιλαχόντων. Επίσης αν μέσα στον πρώτο μήνα από την ημερομηνία κατάταξης κενωθούν, για οποιοδήποτε λόγο, θέσεις, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, μετά από πρόταση του Διοικητή της Σχολής, αποφασίζει την εισαγωγή ισάριθμων υποψηφίων κατά σειρά επιτυχίας από τον πίνακα επιλαχόντων και σύμφωνα με τον καθοριζόμενο κατά δέσμη και κατηγορία αριθμό εισακτέων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.