Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μαθητές καθάρισαν ακτές στην Καλαμαριά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού από την αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Δεκάχρονοι μαθητές δημοτικού σχολείου φόρεσαν γάντια και εφοδιασμένοι με πλαστικές σακούλες επιδόθηκαν το πρωί στον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.



Πρόκειται για παιδιά της Ε' τάξης του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, τα οποία συμμετείχαν στην εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού, που διοργάνωσε η αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από δύο εκπαιδευτικούς, καθάρισαν τις ακτές από το ύψος της οδού Αργοναυτών έως και το Ναυτικό Όμιλο και από το ύψος του Β' Γυμνασίου - Λυκείου έως τη Ναυτική Διοίκηση.

«Βάζουμε στο παιχνίδι της καθαριότητας και τους μαθητές. Θέλουμε από τη μία να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά στην προστασία του περιβάλλοντος και από την άλλη να νουθετήσουμε τους μεγαλύτερους στα ζητήματα της ανακύκλωσης και των απορριμμάτων» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σταύρος Ζεμπέτογλου.

Η εκστρατεία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη Πέμπτη. Η δεύτερη ομάδα, αποτελούμενη από 44 μαθητές της ΣΤ' τάξης του ίδιου σχολείου, θα καθαρίσουν το παραλιακό μέτωπο που εκτείνεται από τη Μαρίνα της Αρετσούς έως το Χαμόδρακα, με στόχο να «μεταμορφωθεί» ο χώρος συγκέντρωσης απορριμμάτων σε ζώνη περιπάτου και αναψυχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.