Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Αίτημα σε Βορίδη για τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να ενημερώσει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τα μέτρα αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος του ιού.

Να ενημερωθεί η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η χώρα σχετικά με την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος του ιού Έμπολα στην επικράτεια, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Δημήτρης Κρεμαστινός. Λόγω του επείγοντος του θέματος, ο υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε άμεσα και η σχετική συνεδρίαση ορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, έπειτα από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου για τη μεταφορά των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών στην Ελλάδα με επιβατικά πλοία και τον υγειονομικό έλεγχό τους, με στόχο να προστατεύονται και οι άλλοι επιβάτες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο στο οποίο αναφέρει ότι υπάρχει Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ότι η μεταγωγή κρατουμένων με πλοίο ή σιδηρόδρομο πραγματοποιείται σε ιδιαίτερο διαμέρισμα ή καμπίνα, απομονωμένο από τους λοιπούς επιβάτες. Ωστόσο, λόγω έλλειψης συναφούς χώρου στα περισσότερα πλοία της γραμμής Μυτιλήνη- Πειραιάς, οι μεταγόμενοι συγκεντρώνονται σε ελεγχόμενο χώρο της αίθουσας αεροπορικών καθισμάτων και δεν μετακινούνται σε χώρους παραμονής επιβατών χωρίς επιτήρηση.

Εξάλλου, για τη διαχείριση των παράνομα εισερχομένων στο Βόρειο Αιγαίο, ο κ. Κικίλιας θυμίζει ότι αυτοί μεταφέρονται στα Κέντρα Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Αλλοδαπών Σάμου, Χίου και Λέσβου, όπου υποβάλλονται σε διαδικασίες πρώτης υποδοχής ανάμεσα στις οποίες είναι και ο ιατρικός έλεγχός τους και η παροχή κάθε αναγκαίας περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.