Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Λοβέρδος: Έλεγχοι στα ΙΕΚ που δεν έχουν συμμορφωθεί εντός της εβδομάδας αλλιώς θα ξηλώσω τους... ελεγκτές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ έκρουσε τον κώδωνα στον οργανισμό του υπουργείου που καθυστερεί να ελέγξει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των ΙΕΚ.

Για τα ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, ο κ. Λοβέρδος είπε: «Πιστεύω στη μη τριτοβάθμια μεταλυκειακή εκπαίδευση. Προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες. Είπα δύο αποφάσεις. 31 Ιουνίου, δεν ανανεώσαμε τη δυνατότητα για έναν ακόμα χρόνο, να προσαρμοστούν κτιριακά, όσα ΙΕΚ δεν έχουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις που προβλέπει ο νόμος. Οι προβλέψεις δεν είναι για πλάκα, είναι για κανόνες ασφαλείας. Έχουμε πολυετής ανανεώσεις της προσαρμογής. Μετά, άρχισε μια αλληλογραφία, ανάμεσα σε έναν οργανισμό που εποπτεύουμε και στη διοίκηση του υπουργείου που δεν έχει ακόμα καταλήξει» και συνέχισε:

«Έντεκα τέτοια ιδρύματα δεν έχουν συμμορφωθεί. Εάν δεν έχει γίνει ο έλεγχος μέσα στην εβδομάδα θα ξηλώσω όλον τον οργανισμό και θα κάνω μόνος μου τους ελέγχους. Υπάρχουν και άλλα ιδρύματα που δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα. Δίχως ασφαλιστική ενημερότητα, δεν μπορείς να λειτουργείς. Άλλο να κάνεις μια άλλη εταιρεία, εξαπατώντας το ασφαλιστικό Ταμείο. Ο ίδιος οργανισμός, είναι αρμόδιος να τα ελέγχει αυτά. Έχουμε αύριο το πρωί συνάντηση εδώ. Θα ορίσουμε ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα όλα θα ολοκληρωθούν. Αν δεν έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα, θα τους εξαφανίσω από τον χάρτη».

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σημείωσε: «Τα βιβλία είναι στη θέση τους στο 95%. Ευτυχώς αυτό δεν θα το έχουμε φέτος. Μας λείπει μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Μας λείπουν 10.000 μόνιμοι καθηγητές και παιδαγωγοί τους οποίους φιλοδοξούμε να προσλάβουμε αν καταφέρουμε να βγούμε από την αναλογία ένα προς δέκα. Τον Σεπτέμβριο θα γνωρίζουμε αν του χρόνου, ο υπουργός Παιδείας θα μιλά από πιο ξεκούραστες και από πιο σοβαρές θέσεις», σχολίασε αρχικά ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:

«Θα προσπαθήσουμε να είναι στις θέσεις τους οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. 500 θέσεις θα μείνουν κενές. Από τα 16.500 κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μόνο τις 16.000. Ξεκινάμε από 500 άτομα μείων. Θα κρατήσουμε μία ομάδα 1.000 αναπληρωτών ως ετοιμοπόλεμους, να καλύπτουν τα οποιαδήποτε κενά προκύπτουν».

«Στα δημοτικά, όλα τα παιδιά με δασκάλους. Αν δείτε παιδάκια όπου πάνε στο σχολείο και δεν έχουν δάσκαλο, το υπουργείο απέτυχε. Εκεί θα είναι οδυνηρό», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.