Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Στα ΚΕΠ οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το νέο ΚΕΠ online και τις νέες μεγάλες δυνατότητες που δίνονται για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών παρουσίασε στη ΔΕΘ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και όπως ανακοίνωσε, μέσα στον Οκτώβριο θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να υποβάλλουν στα ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση της σύνταξής τους, αλλά και να πληροφορούνται για την πορεία εξέλιξης της αίτησής τους.

Σύντομα, επίσης, τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ, ενώ τους επόμενους μήνες θα προστεθούν πολλές ακόμη υπηρεσίες, σύμφωνα με το Έθνος. Η παρουσίαση έγινε παρόντος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αφού το νέο ΚΕΠ online στη ΔΕΘ στήθηκε με τη βοήθεια και της δημοτικής αρχής, ενώ ο υπουργός ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την άψογη συνεργασία, όπως είπε.

Το νέο ΚΕΠ online επισκέφθηκε και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επιδεικνύοντας το διαβατήριό του ζήτησε και πήρε σε ένα λεπτό ένα πιστοποιητικό γέννησής του. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η ηλεκτρονική διασύνδεση με βάσεις δεδομένων της δημόσιας διοίκησης επιτρέπει πλέον την έκδοση πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων εύκολα και γρήγορα και μόνο τους τελευταίους πέντε μήνες περισσότερες από 1.000.000 υποθέσεις πολιτών διεκπεραιώθηκαν από τα ΚΕΠ μέσα σε μόλις 2 λεπτά, όπως γράφει το Έθνος. Η ζήτηση των νέων βεβαιώσεων και των πιστοποιητικών που εκδίδονται ηλεκτρονικά μέσω ΚΕΠ ανέρχεται σε άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, ενώ σχεδόν το σύνολο από τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αποτελούν δικαιολογητικά για τα οποία απαιτούνται σε 473 διαδικασίες του δημόσιου τομέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.