Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

«Να κάνουμε περισσότερα για την καταπολέμηση του Έμπολα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ομπάμα: Αν δεν καταβάλουμε αυτή την προσπάθεια, ο ιός θα μεταλλαχθεί και θα μεταδίδεται ευκολότερα.

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν στον έλεγχο της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική ώστε να μην εξελιχθεί σε παγκόσμια κρίση που μία μέρα ενδεχομένως να απειλούσε Αμερικανούς, είπε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στην εκπομπή του NBC «Meet the Press» ότι η επιδημία, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.100 ανθρώπους σε πέντε χώρες της Αφρικής, είναι απίθανο να εξαπλωθεί στις ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις αν η Ουάσινγκτον και άλλες δυνάμεις δεν στείλουν επειγόντως τον απαραίτητο εξοπλισμό, νοσηλευτές και προμήθειες στην περιοχή.

«Αν δεν καταβάλουμε τώρα αυτή την προσπάθεια κι (ο Έμπολα) εξαπλωθεί όχι μόνο στην Αφρική αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, υπάρχει πιθανότητα μετάλλαξης του ιού. Θα μεταδίδεται ευκολότερα», είπε ο Ομπάμα στη συνέντευξή του που προβλήθηκε σήμερα. «Και τότε θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι απαιτούνται τουλάχιστον 600 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του Έμπολα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.