Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών μέσα στη βδομάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δερμεντζόπουλος: Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα καλυφθούν τα περισσότερα κενά.

Σε δέκα μέρες αναμένεται νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας. Αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι προσλήψεις ειδικοτήτων για σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα καθώς και προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προσληφθούν περίπου 500 αναπληρωτές για τα σχολεία με Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Εκτός απροόπτου σήμερα θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις για τις ειδικότητες καλλιτεχνικών μαθημάτων, καθηγητών φυσικής αγωγής και εκπαιδευτικών μουσικής (ΠΕ16) ενώ θα ακολουθήσουν και προσλήψεις για εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ19.

Επίσης σύμφωνα με ενημέρωση από τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ, κ. Κορδή θα γίνουν και 310 προσλήψεις εκπαιδευτικών της ειδικότητας φιλολόγων ειδικής αγωγής.

Δηλώσεις για τα κενά έκανε σήμερα και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος, μέσω του ΣΚΑΪ, όπου και ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι η ελαχιστοποίηση των κενών μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα καλύψουμε το μεγαλύτερο αριθμό των κενών».

Ο κ. Δερμεντζόπουλος δήλωσε ότι υπάρχουν σποραδικά κενά και ότι το υπουργείο έχει φροντίσει να γίνει ισομερής κατανομή του προσωπικού ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα κενά.

Σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννη η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι δομές της Ειδικής Αγωγής αριθμούν περίπου 5.000 κενά. Αν σε αυτά προσθέσουμε τα 1.200 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα κενά στην Ειδική Αγωγή πιθανόν ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή να ξεπερνά τις 7.000, παρά τις περίπου 10.000 προσλήψεις των αναπληρωτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.